torsdag 22 juli 2010

Cupcakes och en taggig vän
I går hade vi cupcake-tillverkning hemma .Leonard har velat göra det sedan förra onsdagen då de gjorde det på sommarlovsmorgon men som ni vet så bodde vi på sjukhuset då. Nu är han frisk och springer runt och leker så det firade vi med cupcakes.

Vår strösselsamling har hamnat i nya burkar, dessa är från IKEA. Vi hade dem i vår första bostad och de har legat i köksskåpet i minst sju år och väntat på en ny ägare eller att få återanvändas.Juliette pyntar och pyntar noga, noga och varje strösselsak hamnar på sin plats...


men pojkarna häller på strösslet och äter fort upp dem innan jag hinner fotografera det färdiga resultatet.Alla små pappersbakformar har legat huller om buller i skåpen men härom dagen då jag städade och kom jag tillslut på att de skulle kunna få bo i glasburkar. Lätt att se vad som finns i och snyggt på samma gång. Nu längtar jag efter öppna hyllor så de kan stå framme och se fina ut. En burk för varje storlek. Burkarna är köpta på Brisak på Värmdö för 13 kr styck.Titta vad som har flyttat in hos oss! En söt liten igelkott, vi gav honom en skål med vatten. Han verkar inte se så bra och inte höra heller för han går fram till fötterna och nosar. Och barnen tjoar och leker och den verkar helt oberörd av allt ljud.

Idag får vi besök av Little Perky med familj det ska bli så trevlig. Vi skulle ha setts tidigare men som ni vet så har Leonard varit sjuk i två veckor så nu hoppas vi att ingen blir dålig under dagen.

10 kommentarer:

 1. "Strösselsamling" - ett underbart roligt ord! Och den var verkligen snygg att se på, liksom de fina burkarna med kakformar. Förstår att du vill ha öppna hyllor. Skulle vara en glädje varje dag att få se dem.

  Knycker kanske din idé, jag har ju ett skafferi... skulle kanske röja upp där och lägga fina saker i glasburkar :)

  Kram, Outi

  SvaraRadera
 2. Så gott! Vad fint att se er friska och igelkotten är gulligsom bara den. Kult att få besök, jag hade också förra vecka ne sybloggare hos mig, vi pratat så mycket att jag tappade rösten, och vi har haft jättekul tillsammans, vilken tur att ha en hobby och goa vänner, krama Nina av mig.

  SvaraRadera
 3. Vad skönt att läsa att din son är frisk! Har varit på väg att kommentera så många gånger sen jag såg att ni var på sjukhus, vet ju hur kämpigt det är, men just nu har jag bara tid att sitta ner för mig själv ett par timmar per dygn... Har ju inte heller svarat på din tidigare fråga, semestern kom emellan. men det funkar ok här hemma med gipset, det HAR varit väldigt varmt och jobbigt för Corinne, men vi har försökt göra det bästa av situationen. Och nu den 2 augusti så är det dags för gipsbyte, då får du hålla alla tummar för att allt ser bra ut, och att vi får den andra operationen samma dag och bara har tre månader i gips kvar... Kram Denice

  SvaraRadera
 4. Vilka underbara bilder! Så fint och praktiskt att förvara strösslet och formarna i glasburkar :). Jag har faktiskt ett par tomma glasburkar och en hel låda full (ser det ut som i alla fall) med muffinsformar, så kanske jag kopierar din idé ;). Igelkotten är underbart söt, hoppas den stannar hos er länge :) Kram/Annie

  SvaraRadera
 5. De ser riktigt mumsiga ut, förstår att Elliot och Leonard inte orkade vänta. Kanske man kan få ett skepp lastat med Juliette dekorerade cup cakes hit till NY...
  skönt att höra att L mår bättre!

  Kram

  SvaraRadera
 6. Så skönt att se att ni är hemma igen och L på bättringsvägen. Ja nog går livet sin egen vaäg dit man iblend inte räknat med. Ni gjorde helt rätt att fira med Cup cakes!

  Det växer så det knakar hos dig, men vad annat kan det göra i den värme som varit. Kom idag hem igen och i uterummet har i alla fall tomaten fått några små gröna. Ser fram emot när de blivit stora röda.

  Kram Cia

  SvaraRadera
 7. Så koselig med cupcake-baking. Med all den fine strøsselen aner vi at de var nydelige å se på, selv om du ikke hann å ta foto. ☺ Muffinsformer på glass var en veldig god ide. Ha en fortsatt fin sommer!

  SvaraRadera
 8. Tack så mycket för det roliga besöket, god mat, mumsiga muffins och trevligt sällskap för både oss och barnen! Roligt att se bild på igelkotten med. Vi ses :-)

  SvaraRadera
 9. Det var ett tag sedan jag besökte dig och har nu sitter jag alldeles piggig när jag läst om er sjukhusvistelse.. Stackare..
  Så skönt att läsa att nu allt är väl & dom där cupcakesen ser ju bara såååå goda ut!!
  En underbar helg till er & var rädda om er..
  Kram Cilla

  SvaraRadera
 10. Jag älskar igelkottar. Just nu har vi turen att ha två som ser vår tomt som en del i sina revir.

  Passar på att tipsa om att jag har en utlottning i bloggen just nu.

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!