onsdag 7 juli 2010

Ett olivträd


Nu har äntligen ett olivträd flyttat in hemma hos oss och under sommaren kommer det få bo på det gamla rostiga bordet tillsammans med...


...ett rostigt fågelbad. Tror ni att det är farligt för fåglarna att dricka ur det? Nu står det för det mesta tomt eftersom det torkar ut hela tiden, så det är nog ingen fågel som hinner dricka ur det. Detta är från Zetas Trädgård och är inköpt för två år sedan.

Jag har även några perlargoner som jag försöker rota i några små terrakottakrukor. Dessa har jag klippt från min mamma och jag hoppas att de skall trivas. Någon som vet hur lång tid det tar?
Jag älskar murgröna och har några stycken inomhus. Nu har jag dessutom flera vaser med murgrönor som ligger i vatten och väntar på rötter. Det tar bara några dagar sedan är det bara att lägga dem i en kruka med jord. Jag tycker dessutom att de blir mer tåliga än de som man köper. Den här står i en gammal medicinflaska som jag fick av min morbrors fru när vi var i Japan. Jag vet inte hur gammal den är men det är nog ett tag sedan de såg ut så.

Idag har vi skördat sockerärtor och det blev en del, jag tror att vi planterade ner allt som fanns i påsen. De är goda att äta direkt från landet men det gäller att plocka dem innan de blir tjocka och knottriga. Jag inbillar mig också att det kommer fler om man tar bort de färdiga, som med luktärtor.
När vi plockade och fyllde skålen delade skålen på sig helt plötsligt, inte för att den blev full utan den var helt enkelt gammal och trött.

Just nu har vi en liten kille som har haft feber i snart tre dygn, vi hoppas att det blir bättre imorgon. Inte nog med att det är varmt på nätterna, att dessutom ligga bredvid ett barn med 39 graders feber gör det inte lättare att sova.

5 kommentarer:

 1. Vad fint du har det på bordet med olivträd och fågelbad :). Färska ärtor är så goda, men här får vi nog vänta nån vecka till på skörden. Hoppas din lilla son blir frisk snart, alltid jobbigt med sjuka barn och speciellt sommartid! Kram/Annie :)

  SvaraRadera
 2. Aj då! Stackars liten inte skoj alls att vara sjuk och särskilt inte när det är varmt ute!
  Hoppas att det ger med sig snart och att ni får en bättre avslutning än början på veckan!

  Fint har du fixat i din trädgård!
  Gillar olivträd då de påminner mig om när vi förlovade oss på underbara Zakynthos...

  Kramar Mimmi

  SvaraRadera
 3. God Morgon!
  Hoppas han är piggare idag, alltid jobbigt när de små inte mår bra!
  Vad mysigt med ett olivträd, vill gärna ha ett, men jag vågar inte köpa det, brukar ta död på de flesta blommor:-( Fast murgröna och pelargon klarar jag!

  Det var inte alls svårt att göra min knoppbräda.
  Jag hittade 15mm rundstav, men borret jag hittade var mindre, så då täljde jag bara lite på rundstaven. Jag borrade lite snett, och inte helt igenom. Sen limmade jag fast knopparna och målade vitt!
  Nu ska jag bara bestämma vart den ska sitta:-)

  (Såg din skjorta hos "Julias Vita Drömmar", såå fin!)

  Hoppas ni får en skön, frisk dag!
  Kram Emma

  SvaraRadera
 4. Oliventrær er fantastiske! Jeg har vandret i gamle oliven-lunder i Hellas og glemmer det aldri.

  SvaraRadera
 5. Olivträd är så fina, jag är också sugen på att skaffa ett och ha på vår framsida. Vad fiffigt att man kan ta sticklingar från murgröna, det visste jag inte, måste testa omedelbums :). Hoppas den lille kryar på sig snabbt, inte kul att vara krasslig i värmen.

  Kram/Lotta

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!