tisdag 27 juli 2010

Trångt i växthusetNu börjar det bli trångt i odlingshuset och det som växer mest är allt på nedervåningen.


Physalisen blommar och några har det redan blivit frukt av.


Tomaterna är ännu gröna.


Pumpan börjar känna att det är trångt och växer utanför. Det kanske är dags att plantera ut den i grönsakslandet med de andra.


Vattenmelonerna är väldigt små och om inte värmen kommer tillbaka blir de nog inte så mycket större.


Det smiter inte in mycket djur men igår när jag skulle fota så satt denna söta lilla gröna insekt på ett av auberginbladen.

Idag har jag varit i stan hela dagen med Anna som har den fina bloggen Vita rosor och förgätmigej. Vi lunchat, tittat i tygaffärer och fikat på Rosendals Trädgård.Tack för en trevlig dag, hoppas att vi ses snart igen.

6 kommentarer:

 1. Tack själv för en helt underbar dag!

  Som vi har promenerat tror jag inte jag kommer att kunna ta många steg i morgon ;0). Hälsa familjen...

  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 2. Vad det växer och gror i ditt växthus. Så trevligt med egen skörd :)! Kram/Annie

  SvaraRadera
 3. Så härligt att det växer så bra! Hemodlad physalis som smakar så gott... saknar mitt jätteväxthus som jag hade i mitt förra hus...

  Kram, Outi

  SvaraRadera
 4. Gud vad det växer och frodas i ditt superfina växthus!!! Även om melonerna är lite sega i starten:) Söt liten krabat du hittat! Själv hittade jag igår en liten mördarsnigel krypandes på balkongen!!! Hur den har kommit dit är ett mysterium eftersom vi bor rätt så högt upp...det är ju inte så att de flyger direkt;)

  SvaraRadera
 5. Vilket fint odlingshus! Jag suktar ju efter ett stort växthus ala Anna Vita rosor och förgätmigej - men tomten tillåter det definitivt inte. Men ditt är så fint!!! Och mer lagom att gapa över för mig. Underbart med physalis och allt annat läckert du har där i!
  Kram
  Cathrin

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!