fredag 16 juli 2010

Hemma på permission
Tack för alla "krya på"- och "vi tänker på er"-hälsningar. Det måste ha hjälpt för i går fick vi komma hem på permission då sänkan kommit ner till 30 och febern håller sig på 38 utan alvedon. De har även tagit bort antibiotikan. Han är fortfarande stel i nacke och går som en gammal gubbe de få gånger han är uppe och går. Han orkar bara med några steg innan han får ont men nu skriker han i alla fall inte varje gång man lyfter, bär eller kramar honom.


Med oss hem fick vi bandage, plåster och sprutor att leka med. Många prover har tagits och hela kroppen är undersökt men de har ändå inte hittat vad som är fel (de tror att det kan vara en rejäl virusinfektion). Men det viktigaste är att han mår bättre.

Apan som bott med oss på sjukhuset blev genast jättesjuk när vi kom hem och behövde ta prover och medicin. Han har fått ett stort bandage och är förberedd för stick- och blodprover på magen. Leonard har plåstrat om apan själv och vet precis hur man ska göra när man ger medicin.

Ingen av sköterskorna eller läkarna läser min blogg men jag vill ändå säga att de har varit så vänliga och tagit så bra hand om oss. Alltid glada och de har fått både oss och Leonard att känna oss hemma. Jag vet inte hur vi ska kunna tacka dem för allt. Jag såg att de fått några teckningar med hälsningar så det får väl bli något sådant.

Andra kvällen när jag och Leonard varit på en liten promenad och köpt klubbor i sjukhuskiosken sa jag:
-Nu går vi hem och äter klubban.
Leonard tittar upp på mig i vagnen och säger
-Men mamma skulle inte vi äta dem när vi kommer upp.
-Jo, jag menade det.
För mig hade sjukhuset blivit hemma men inte för en fyraåring.

Nu när Leonard är på bättringsvägen och kvällarna åter är lugna kommer jag att ha tid med bloggen. Lite småpyssel har hunnits med mellan allt tråkigt. Att pyssla och fixa får mig att må bra, det ger mig helt enkelt något annat att tänka på.

Ni får ha en trevlig helg så ses vi nästa vecka.

13 kommentarer:

 1. så skönt att höra att han mår bättre! trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Vilken tur att han blivit bättre o fått komma hem :)! Men besvärligt att de inte vet vad han har drabbats av :/...jag börjar direkt tänka på någon fästingburen smitta när du beskriver symptomen (TBE eller borrelios), men jag antar de har uteslutit det genom blodprover. Hoppas iaf att han blir helt pigg och kry snart! Kram/Annie

  SvaraRadera
 3. Ett stort puss till Leonard, vilken söt och tuff kille!!!!!!!!, om han kunde gifta sig med Dalila, för Elliot har jag tänkt mig till Milena, KRAM!!!!!!!!!!!!!!!!!

  SvaraRadera
 4. Så skönt att det går åt rätt håll. Hoppas innerligt att det fortsätter så att han snabbt blir frisk igen.

  Kram, Outi

  SvaraRadera
 5. Härligt att ni är hemma igen, hoppas, hoppas det är över nu och att febern snart är borta helt och att Leonard är pigg och kry!

  Håller med om att pyssel och fix är bra för att kunna tänka på annat en stund, och för att få tiden att gå!

  Kram Emma

  SvaraRadera
 6. Vad fint att Leonard äntligen mår bättre! :-D Har tänkt på er, och funderat på hur Leonard mår och hur ni har det. Så skönt att ni får komma hem emellan!
  Kram!

  SvaraRadera
 7. Så skönt att han mår bättre och har fått komma hem!
  Bra att ha en pysselhobby att ägna sig åt för att skingra tankarna vid jobbiga perioder!

  SvaraRadera
 8. Så skönt att han är bättre! Hoppas allt fortsätter gå åt rätt håll nu.

  Ta hand om er!

  Kram Pernilla

  SvaraRadera
 9. Skönt att lillkillen mår bättre! Och det är nog riktigt nyttigt att plåstra om apan tror jag. Hoppas allt går bra framöver och att även Leonard kan njuta lite sommar!
  Kram
  Ellinor

  SvaraRadera
 10. Har inte varit uppkopplad på hela veckan, så läste nyss. Skönt att det ser ut att ha vänt och hoppas att det nu bara blir bättre!

  SvaraRadera
 11. Ja det är inte roligt när barnen är sjuka mitt i sommaren - skönt att han mår bättre nu. Vilka underbart fina kläder du gör hörru! Var inne på din webshop och de är ju bara helt bedårande!

  Jenny

  SvaraRadera
 12. Vad underbart att han mår bättre! Måste vara som en stor sten som släppt nu... Hoppas ni hinner få lite mer sol och vackert väder så ni också hinner njuta av sommaren.

  Stor kram vännen/ Anna

  PS, Nästa vecka skulle funka bra... Eller veckan efter med för den delen ;0)

  SvaraRadera
 13. Å fy! Har haft semester och kikar in för att se hur du har det. Så skönt att han är lite bättre! Låter som en riktig mardröm. Skönt dock med de små ljuspunkterna - bra personal är så viktigt. Hoppas bara nu att de kan lista ut vad allt beror på. Å andra sidan kan virus vara lömska och svåra att få någon förklaring till, har jag förstått.

  Stor kram!
  Cathrin

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!