söndag 25 juli 2010

Sound of Music



Tänkte visa er min klänning som jag hade på bröllopet i för två veckor sedan. Tyget köpte jag i Japan när vi var där i våras. Jag fick ett tips av Kånkarong om en gata full med tygaffärer och jag hade några timmar på mig och hann bara med tre av säkert 50 butiker.


Axelbanden kom lite långt ut och gick inte att ändra eftersom jag provade klänningen första gången efter att jag sytt färdigt den.


Fyra veck i midjan både fram och bak gör att klänningen får vidd på ett mjukt sätt. Jag gjorde även ett skärp genom att klä in ett spänne (som finns att köpa i tygaffärer) med samma tyg som klänningen och bandet fick ett vinrött tyg för att bryta av lite.


Skor till detta fick bli ett par gamla som jag hade hemma och de hade precis samma färger som klänningen. Det hade varit kul med ett par vinröda också men ibland får man ta det billigare alternativet. Den tunna sjalen fick jag av morbrors fru i Japan, den är alldeles lagom till varma sommarkvällar.


Vi tog inte många bilder men när vi skulle ta de sista bilderna hade Leonard tröttnat och ställde sig mitt framför kameran. Självklart bär han ett par kinokobyxor som är väldigt välanvända.

Så här ser tyget ut. Egentligen är det ett inredningstyg så jag känner mig lite som barnflickan Maria i Sound of Music när hon gjorde kläder till barnen av gardinerna i sovrummet. Jag tror att det även finns liknande som tapet.

I fredags åkte vi ut till Värmdö för att vara husvakt och såklart ska det regna då. Idag har det varit molnigt men inget regn vilket gjorde att vi tog en utflykt till Siggesta gård. Där har vi spelat minigolf, gått träsktrollsstigen, ätit god middag och jag tittade lite på bakluckeloppisen som idag bara bestod av cirka 10 bilar på grund av vädret.

16 kommentarer:

  1. HELT skjønn - du er flink:-)
    Ha en fortsatt fin kveld,
    klem H.

    SvaraRadera
  2. Jeg fikk også assosiasjoner til tapet da jeg så det siste bildet. ☺ Kjolen ble kjempeflott! Må være moro å kunne sy sånt til seg selv.

    SvaraRadera
  3. Hej Mia!
    Klänningen är superfin o vad snyggt med skärpet som bryter av i en annan färg:)

    Kraam Jenny

    SvaraRadera
  4. hej vad duktig du är på att sy! Vad kul att du tittar in till mig...kramis semlan

    SvaraRadera
  5. Åh, vilken vacker klänning och en minst lika vacker modell!

    Önskar dig en bra start på en ny vecka!

    Kram Mia

    SvaraRadera
  6. Vad du är vacker! Helt otroligt vad du är duktig på att sy! Jag blir lika häpen varje gång... Ses i morgon!

    Kram/ Anna

    SvaraRadera
  7. Jätte-snygg klänning - vackert tyg!

    SvaraRadera
  8. Jättefin klänning! Enkel och elegant, väldigt mycket Jackie O. och Audrey Hepburn - lovely!
    Kram/Lotta

    SvaraRadera
  9. Väldigt snygg! Perfekt som festklänning, inte för "elegant" tyg, men ihop med den eleganta modellen blir det superfint!

    SvaraRadera
  10. Vad du är duktig! Klänningen är jättefin, jag gillar verkligen designen. Vacker klänning på en vacker modell :)! Kram/Annie

    SvaraRadera
  11. Så vacker klänningen är! Och vad bra du är på att "modella"!

    Kram pernilla

    SvaraRadera
  12. Ser verkligen väldigt snygg ut på också, passar dej perfekt! Snygga tillbehör också. Känner igen det där med barn som vill stå i vägen vid fotograferingen ;-). Låter roligt med Siggesta loppiset, hade tänkt gå till det under vår vistelse, men det blev så mycket annat program istället, och nu hinner vi nog inte mer med det. Vi hörs!

    SvaraRadera
  13. Men en så vacker "Maria"! Tycker klänningen är fantastisk på dig! Supersnyggt med vecken och den markerade midjan. Skrattade gott åt Leonard. Att fota mamma är tråkigt - enligt mina ungar...

    Kram
    Cathrin

    SvaraRadera
  14. Jättevacker !! vad skoj att skorna matchade perfekt!!=)

    SvaraRadera
  15. så underbart :) du är så duktig på att sy du. Själv hade jag ju inte lyckats direkt ;) jätte fint tyg.

    Kramar Malin

    SvaraRadera
  16. Hej Mia!!
    Klänningen är verkligen jättefin, skärpet bröt av precis lagom mycket. Beundrar dig verkligen!!
    Sound of Music är en av mina favoriter, förstår hur du menar med tyget =) Men ditt tyg var rent himmelskt!!!
    Ha en fin kväll
    Kram Fia

    SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!