torsdag 8 juli 2010

Tingelingklänning

Jag fick en beställning på en Tingelingklänning. Kunden hade sett Juliettes Tingelingklänning och önskade en liknande till sin dotter. Jag är inte själv så förtjust i affärernas utbud av utklädningskläder. Varför är det alltid gjorda i polyester? Förmodligen för att det är billigare men attt barnen blir alldeles svettiga för att de inte andas verkar de inte tänka på.

Betongbänken som Juliette står på gjorde jag förra året och den väntar på ett till lager med ojämn betong och lite mossa. Den står i min Japanska del av trädgården sdär det ska bli grus istället för gräs. Ovandelen är gjuten av en hemmagjord form och underdelarna är leccablock. Vingarna har blivit lite sneda och vinda men det blir lätt så när man har alla utklädningskläder i en låda.I håret har hon ett snöflingshårspänne från Prettoflamingos som jag beställde i vintras. Klänningen fick ett satinband och ett spetsband i midjan för att dölja sömmen som blev då jag sydde fast underkjolen, Bandet gör att klänningen känns lite 20-tal.
Nu hoppas jag att kunden blir nöjd.

15 kommentarer:

 1. Sååå jätte fin! Såklart att kunden blir nöjd ;)
  Kram Mia

  SvaraRadera
 2. En så bedårande tingeling!

  SvaraRadera
 3. Så underbart söt hon är. Klänningen är jättefin och inget i affärerna kakommer i närhetenn av den. Jag håller med om att det är trist att allt i affärerna är sytt i dåligt material. Dels blir det statiskt och dels så håller det inte så länge. Du är så himla duktig!

  SvaraRadera
 4. Sötaste Tingelingen!!! Själv tvärvägrar jag att köpa de där hemska utklädningskläderna. Det går att hitta alternativ med lite uppfinningsrikedom. Och givetvis att beställa av någon som är så himla duktig som du är! Dina deltaljer är så genomtänkta. Snöflingan är pricken över i.

  Kram
  Cathrin

  SvaraRadera
 5. Hej Mia!
  Vilken ljuvlig Tingelingklänning! Mycket finare än de där plastiga sakerna de säljer i butikerna:)

  Ha en trevlig helg!

  Kraam Jenny

  SvaraRadera
 6. Men åh, ljuva Tingeling! Underbar! Jag måste bli flitigare på att titta in hos dig för jag blir ju så glad i hela hjärtat!

  Hoppas du & familjen har en underbar sommar!

  Kram,
  A

  SvaraRadera
 7. Underbar klänning! Och den går ju faktiskt att använda även om det inte är maskerad. Den är verkligen jättefin! Polyesterkläderna i butikerna kommer inte i närheten av det du gör.

  Kram Outi

  SvaraRadera
 8. Jätte-fin - ser faktiskt lite 20-tal ut!

  SvaraRadera
 9. Fantastiskt fin klänning! Jag gillar verkligen inte heller de klänningar som finns i butikerna, även om de tyvärr finns här hemma ändå....
  kram

  SvaraRadera
 10. åh så söt! både klänning och barn

  SvaraRadera
 11. Jättesöt, äslkar lilla Juliet poserins förmåga, och din känsla för enkelhet och den vackra. kram!

  SvaraRadera
 12. Så fin!!! Håller med dig om utklädningskläderna som finns att köpa! De är förfärliga! Att jag tycker det och vägrat att köpa till mina pojkar har jag gett mig gråa hår! En av mina pojkar kom hem och sa att han skulle vara utklädd till eldsprutande drake: grön med röda taggar på ryggen, lång svans och "riktig" eld sprutande ur näsan! Det var ett jox men till slut var vi nöjda båda två! Och den gick att tvätta! Och lillebror kunde ärva den!!! Sedan dess har jag sytt mycket maskeradkläder och scen-kläder och det är så roligt! Har funderat på att sy till försäljning, får se hur det blir! Kvack från Lilla Anka

  SvaraRadera
 13. Åh vilken söt klänning på en söt tjej :)! Många gånger finare än de utklädnings-klänningar som finns att köpas i butik! Kram/Annie

  SvaraRadera
 14. Åh, vilken fin. Borde sy lite mer utklädning till Mellanbror. Han ålar sig i alla som blivit för små...

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!