lördag 21 augusti 2010

En prickig klänning till




Ibland när jag syr något tar det tid innan jag börjar känna att jag är nöjd med slutresultatet och ibland så känns det så rätt att jag direkt blir helt förälskad i det jag har skapat. Så
är fallet med den här prickiga klänningen. Tyget var egentligen tänkt till nästa sommar men i veckan när jag satt i syrummet tittade jag upp på tygerna på hyllan och då kom bilden upp av denna klänning.


Kinoko-loggan sitter bak under sprundet som knäpps med en röd knapp och vit träns.

Klart att Kinokos klänningar måste ha en rosett fram, tillsammans med ett lite större veck än på den blå klänningen. Röda detaljer är fint till, här kombineras den med ett rött hårspänne från Kinoko och ett par röda skor.

Idag blir det lite sy på förmiddagen innan vi skall på namngivningsceremoni och därefter kräftkalas. Hoppas att ni alla får en trevlig helg.

15 kommentarer:

  1. Jag förstår verkligen att du är nöjd. Klänningen är så ljuvlig. Jag bara ÄLSKAR den! Hoppas att du får en bra helg!

    SvaraRadera
  2. Så söt klänning!!!

    Välkommen in till mig, just nu har jag en tävling.

    Ha en skön helg, kram/Mira

    SvaraRadera
  3. Å, den ser superfin ut. Jag älskar prickigt. Hoppas er helg också blir bra!

    SvaraRadera
  4. Så söt!! För att inte tala om modelltjejen!

    Kram Pernilla

    SvaraRadera
  5. Hej igen :D
    Jag har gjort enligt följande med kjolen. När jag klippte till det blommiga tyget lade jag till 3 cm. Därefter sydde jag fast fodret och pressade ned sömmen samt de tre extra cm. Upptill gjorde jag en stickning samt sydde en resårkanal där foder och blommigt tyg möts (med en lite öppning för resår). Hoppas att du förstår hur jag menar :D. Tänkte passa på att fråga dig vart du köper dina metallås till börsarna?
    Tack på förhand!

    SvaraRadera
  6. jättefint med rosetten!!

    SvaraRadera
  7. Den var ju supersnygg! Stiligt med de röda detaljerna. Tror jag har ett minne av att du köpte tyget då vi var på tyguppköp? Såg faktiskt likadant tyg i tygbutiken i dag, fanns också med större prickar. Överraskad att det kommit fler snygga tyger i utbudet här i Helsingfors sen jag kom hem från stockholm :-).

    SvaraRadera
  8. Superdupersöt klänning, passar perfekt på Juliette!

    Hoppas du haft en trevlig lördag!

    Kraam Jenny

    SvaraRadera
  9. Helt ljuvlig klänning på sitt enkla sätt! Med röd knapp på klänningen och Juliettes röda skor och spänne blir det så stilfullt! Vad roligt att ha ett barn som gillar att posera framför kameran, det syns på henne att hon tycker det är roligt! Lycka till med galleriet!

    SvaraRadera
  10. Vilken ljuvlig klänning! Och det är ju inte fel att ha tillgång till din egen ursöta lilla fotomodell! Klänningen passade henne perfekt!
    En syblogg med tips låter fantastiskt. Jag röstar för det!
    Hoppas kalasen idag blev trevliga!
    Ha det gott!
    Kram
    Ellinor

    SvaraRadera
  11. Så stilig og søt! Nyyydelig med rødt bare bak på knappen og ellers skor og klemme. Og polkadotter er alltid, alltid fint.

    SvaraRadera
  12. Underbar!
    Du är otroligt duktig på att skapa kläder!
    Olle och Hildas byxor och kjol är så mysiga, blir bara bättre med tiden!
    Kram Emma

    SvaraRadera
  13. Prickigt är så fräscht och fint och så blir man så glad av det : ) Så kul att du vill vara med i min utlottning, LYCKA TILL! Kram / Susanne

    SvaraRadera
  14. Åhhhh, helt underbar och din lilla söta modell likaså!

    Kram Anna-Lena♥

    SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!