lördag 28 augusti 2010

En prickig klänning


Den sista klänningen den här veckan blev vit med svarta prickar i en A-linje modell. Utseendet på klänningen går att ändra med ett skärp. Tanken var att visa det också, men det stod två barn och väntade på sin tur att fotograferas.


För att piffa upp den enkla klänningen gjorde jag en liten ros i samma tyg. Den knäpps enkelt bort eller dit med säkerhetsnål för att slippa knöl under jacka eller kofta.


Som ytterplagg fick det bli koftan igen, som passar fint med trekvartsärmar och raglan. Eftersom färgskalan blev svart och vit byttes den rosa broschen ut till ett virkat hjärta från Little Perky. Bilden är lite suddig och jag kunde inte fixa till det, vi fotade utan blixt för att bakgrundsljuset blev så fint. Fransgardinerna och blommorna gjorde fina skuggor på väggen.

Skor till detta blev ett par väldigt gamla skor som används sparsamt eftersom de var så dyra. Jag har nog haft dem i åtta år och det syns knappt.

Här är de två otåliga barnen, i Kinoko-kläder som vanligt. Visst händer det att de har kläder från andra men oftast har de mina. Juliette i snurrkjol och Leonard har svarta muddisjeans som är lite smalare än den jeansblå varianten. Jag kommer att ändra modellen på de blå jeansen så att de också blir smalare i benen.

Leonard blev så glad för de svarta lackskorna som han fick av Juliette igår för att de har blivit för små för henne. De blir inneskor på dagens barnkalas....

Förutom kalas är det sömnad som gäller idag. Ikväll tänkte vi gå på vandringsteater i Gamla Stan som är barnanpassad. Trevlig helg önskar jag er alla som tittar in.

8 kommentarer:

 1. Å så fin klänningen är! Gillar modellen!! Allt du gör är så fint!

  SvaraRadera
 2. Vilken stilig klänning! Fin både med och utan kofta.

  SvaraRadera
 3. Den är bara så stilig den där klänningen! Jag gillar den enkla modellen. Snyggt med rosen till.
  Jag har också på gång några saker i vitt tyg med svarta prickar (inte likadant) så nu måste jag förtydliga här att jag inte är ute efter att imitera, utan har fått en specifik beställning i sådant tyg, och då också passar på att utnyttja tyget till egna ideér. Men vi inspireras säkert alla omedevetet av varandra på nätet, märker ofta att många kommer på liknande ideér, och att många oftast dras till liknande färgskalor beroende på årstiden.

  De är så söta, barnen! Såg just idag på loppis ett par svarta lacksor i L:s storlek. Men sen köpte jag inte, kom på att vi har en massa av A:s gamla finskor på vinden, som L nog skulle gilla.

  Tack för länken till mej :-).

  SvaraRadera
 4. Åhhh vad jag faller för den söta klänningen!!! Helt ljuvlig!!! Förstår hur du känner för dina fina skor, jag hade ett par älsklingar som jag haft massor av år, kostade alldeles för mycket men har använts så mycket att det kan ses som livets billigaste skor i slutändan. O just i sommar gick dom sönder:( O det går inte laga dom heller, fyy så tråkigt!
  Vad spännande med vandringen...jag var på spökvandring för många år sen, otroligt kul men faktiskt riktigt läskigt!
  Ha en fortsatt fin helg! Kram Cilla

  SvaraRadera
 5. Hej Mia!
  Ja, just nu är det mycket annat som stjäl tid från bloggandet:)

  Vilken fin klänning!

  Har säkert sagt det många gånger förr men ni är såå söta du o barnen!! (det är säkert din man med men jag minns inte om vi sett honom på bild här på bloggen??:))

  Ha en mysig söndag!

  kraam Jenny

  SvaraRadera
 6. Helt underbar klänning! Gillar verkligen detaljen med rosen. Fördel är ju även att den går att ta bort. Jättepraktiskt vid tvätt osv. Ha en fortsatt trevlig helg!

  SvaraRadera
 7. Åh - gillar! Snygg modell, snyggt med prickar och snyggt med rosen!

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!