måndag 30 augusti 2010

KnapparNär jag var i Japan fick jag med mig en del knappar hem, några gamla som min mormor haft och några som sparats av mina kusiners mamma. Jag fick välja ut de jag tyckte var fina och sorterade dem och la i små påsar. För att lättare få hem knapparna fick jag en gammal låda som det tidigare legat godsaker i. Nu när de fina färgglada knapparna ligger där i ser det nästan ut som en ask med godsaker igen.


Jag fick även några glasknappar från min kusin som jobbar som designer på ett smyckesföretag i Tokyo. Jag vet inte vad jag skall sätta dem på men jag kommer nog på något snart. De är gjorda i glas och väldigt tunga så på något tunt funkar de inte.


En av favoriterna är de rosa och röda med blommönster.

Bjällror och några papperspärlor i pärlemofärg. Min kusin hade gjort ett fint långt halsband av sådana pärlor och eftersom de är så lätta kan man göra riktigt långa halsband med dem. Jag vet inte om de två runda sakerna till höger är knappar eller pärlor, men söta är de i alla fall.

Nu återstår att se om det kommer att hamna på några kläder eller bara få ligga i asken och plockas fram då och då för att tittas på. Men helst vill jag nog att de ska få sitta på något, det känns synd att bara låta dem ligga i en ask.

9 kommentarer:

 1. Åh, otroligt fina och en fantastisk ask!

  SvaraRadera
 2. Vilka fina knappar och pärlor, de ser verkligen speciella ut!

  SvaraRadera
 3. Åh så vackra knappar! Själv köpte jag för flera år sedan ett litet konkurslager med knappar. Gissa om jag har haft mycket glädje av dem, inte minsta av att sortera dem : )

  SvaraRadera
 4. Vilka karameller, vad gott! Nästan som man vill ätta dem! de glasknappar kan du använda till väskor, fodraler, prova med mobilfodral då?

  SvaraRadera
 5. Hej
  Åh vilka underbara knappar.
  Vad kul att du är med i min utlottning.
  Kram Agneta

  SvaraRadera
 6. Jättefina knappar, hoppas du hittar nåt passande plagg att sätta dem på. Man blir så glad av vackra knappar i olika färger :).

  Kram/Annie

  SvaraRadera
 7. Helt underbara. Vilken skatt!

  SvaraRadera
 8. Ååå så mange fine knapper Mia!:-)
  Laang historie , men her har du linken til min nye blogg..!:
  http://lavilledemille.com/
  Ha en god natt,
  klem Hege.

  SvaraRadera
 9. Wow vilka gobitar!!

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!