söndag 1 augusti 2010

Manchesterjacka

Då var manchesterjackan färdig, jag gjorde den i storlek 110/116 så den är lite för stor för Juliette ännu. Men med en fleecetröja under i höst så blir den nog perfekt.

Jag hade inte tänkt att det skulle vara spets på jackan från början, men efter att ha sytt på spets på börsen kunde jag inte låta bli.




Liten rundkrage, ok och rynkor för att få lite vidd i jackan.

Bak ett ok med motveck nedanför. Kragen har fått blommig baksida.

Jag är väldigt nöjd med jackan och lyckades sy ihop foder och jacka tillsammans utan handsömmar. En gång fick jag sprätta och då var det för att ärmarna hade blivit för vida. Jag tog i lite väl när jag gjorde mönstret eftersom jag var orolig att de skulle bli för snäva, som jeansjackans ärmar blev tidigare. Nu ska jag bara göra klart mönstren till de övriga storlekarna innan de finns till försäljning på hemsidan. Bilder med jacka på kommer i veckan.

Glöm inte bort utlottningen, kul att så många redan anmält sig. Jag har ännu inte hunnit titta in hos alla nya. Igår var vi och hälsade på hos Vardagsresa på dagen och åkte sedan vidare till barnens farmor på landet. Idag är dagen upptagen med inköp av det sista till syrummet och middagsgäster på kvällen.

Jag önskar er alla som tittar in en trevlig fortsatt helg.

15 kommentarer:

  1. Åååå! Vilken fin jacka! Vad sugen jag blev på att sy ytterkläder! Kanske blir nåt efter semestern!
    Din dotter blir superfin i den röda färgen och
    jackan kommer säkert att sälja som smör i solsken!

    SvaraRadera
  2. Vilken underbar jacka! Som allt du gör...
    Önskar dig en fortsatt fin helg!
    Kram
    Cathrin

    SvaraRadera
  3. Jackan är helt underbar - fint foder och fint med spetsen!

    SvaraRadera
  4. Vilken jättesöt jacka. Din flicka blir nog finast på stan med den :)

    Kram från Viola

    SvaraRadera
  5. Jackan är underbar!! Så många snygga detaljer, som gör "det lilla extra"! Dottern kommer bli finast av alla!

    SvaraRadera
  6. Den blev ju verkligen hur snygg som helst! Spetsen ger den absolut det lilla extra. Valet av fodertyg piggar upp jackan. Imponerad av alla de fina detaljerna. Vad för verktyg har du annars för att få fast den där sortens tryckknappar? Jag har bara använt sådana som är som ringar, du vet?

    SvaraRadera
  7. Spetsen var helt rätt, jackan är suverän och påminner om det vi har hemma, vi fått hur många som helst komplimanger för den är sååå fin!!!!!!!!!!!! Du börjar att använda glada 70 tals färger, sakta och i sina rätta prportioner, sen är det bara du alltid, så unik och vacker, alltid rätt, enkel, personligt kinokosignerat. kram!

    SvaraRadera
  8. Superduperfin jacka du sytt Mia!
    Den kommer Juliette vara hur fin som helst i:)

    Kraam Jenny

    SvaraRadera
  9. Love love love it! Hade jag inte köpt jacka till Miriam från Stockholm hade jag "hängt på låset" Kram

    SvaraRadera
  10. Så otroligt fin! Den storleken skulle passa perfekt till J2. Ska visa henne den!

    Kram pernilla

    SvaraRadera
  11. Åh, vilken underbar jacka. Din dotter kommer säkert att bli supersöt i den :)! Du har en award att hämta inne hos mig :). Kram!

    SvaraRadera
  12. åhh vad jag älskar barnkläder :) har inga barn själv ännu. Lite för ung ännu men vad jag längtar. Skulle nästan kunna få för mig att skaffa en liten en nu bara för att kunna handla så fina barnkläder :O hihi

    Pssst.. dragit igång en tävling på min blogg så välkommen att delta
    Kramar Malin

    SvaraRadera
  13. Åhhhh den är ju alldeles ljuvlig Mia!!! Du är så otroligt duktig å klart att den skulle få sig en liten släng av spets...det förhöjer ju det mesta;) Jättesött med det blommiga tyget i kragen och knapparna var ju oxå helrätt!!! Ja, du kan du:)

    SvaraRadera
  14. Otroligt snygg! Som allt annat du syr..! Denna kommer säkert att sälja i höst! Dina kläder är så enkla, men så otroligt vackra! Snyggt med det färgglada fodret och det passar så bra till jackans roströda färg. Din dotter kommer att bli så fin i den!

    SvaraRadera
  15. Vilken otrolig fin och välsydd kappa! Lycka till med Galleriet.

    SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!