torsdag 5 augusti 2010

SänggavelDå var sänggaveln på plats och sängborden fyllda med tidningar.


Ena lampskärmen har fått ny skärm, en jättestor mormorsruta virkad i trikåremsor med nål nr 9 och som blev över efter de här. Som ni ser på bilden ovanför så är endast den ena klar, den andra är under konstruktion.

Att använda färg i rummet var svårare än jag trott och tidningsställen blev inte riktigt som jag tänkte mig. Jag började slipa och efter några lager färg fick den ett prickigt utseende istället för naturligt nött. På mitt bord står en liten plåtlåda med plats för hårspännen, en gammal klocka och mitt virketui.Så när jag gjorde det andra slipade jag bara kanterna och då blev den mer som jag tänkte mig. Men jag hade nog tänkt mig den mer turkos med vita "nötningar".


Hjärtan på tråd får stå i en järnurna på Kenneths bord.


Jag blev faktiskt väldigt nöjd med färgen på gaveln som jag först målade turkos och sedan vit. Därefter slipade jag så att ådringar och kvisthål kom fram.

Påslakanen är sydda av min farmors gamla lakan som jag sytt ihop. Ett billigare alternativ till dyra vita köpelakan.
Om ni undrar varför gaveln är så bred är det för att den är specialbyggd så att vi kan ha en extramadrass bakom. Praktiskt och snyggt!

7 kommentarer:

 1. Snyggt och framförallt roligt att ha gjort det själv!

  SvaraRadera
 2. Blev ju jättesnyggt! Hinner inte skriva så mycket, måste baka en kaka! Men undrar om du fick mailet jag skickade på söndag? Jag skickade det på nytt nu för säkerhets skull.

  SvaraRadera
 3. Det blev ju supersnyggt Mia!!

  Kraam Jenny

  SvaraRadera
 4. Jag är stum av beundran! Så himla snyggt!!

  SvaraRadera
 5. Vad mysigt! Och så smart med sänggaveln som döljer en madrass, snyggt och praktiskt på samma gång, det gillar jag :). Ha en skön helg! Kram :)

  SvaraRadera
 6. Vad fint, du är så duktig!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 7. Det ser trevligt ut minsann, om man bara hade vägarna förbi.....! Hoppas att det smakade lika bra!

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!