måndag 16 augusti 2010

Syrum del 1


Här sitter jag och ritar mönster, renklipper, slår i knappar och annat kul som inte görs vid symaskinen. Det stora bordet är Kenneths pappas gamla köksbänkskiva som jag slipat och lacklaserat. Att slipa bordet var jobbigare än jag trott, det var många lager lack som skulle bort men slutresultatet blev bra.


Även om jag gillar det gamla, nötta, lantliga och vita både när det gäller kläder och inredning så kan jag inte släppa 50 och 60- talet som bilderna på väggen är från. Jag hittade dem i en antik- och kuriosabutik för många år sedan och de har fått stanna kvar.
I högra hörnet har jag en tekanna och kopp, ett måste när jag ska vara där en hel dag. Teet är gott både varm och kallt.


Som ni ser har det mesta från mitt gamla syrum fått följa med. Som de gamla konservburkarna med pennor i, vita moppebyrån men fickor i och den rosaklädda lådan. Fler bilder på sakerna men i det gamla syrummet hittar ni här.


Linjalerna har fått en plats på väggen och på garderoben. Gamla senaps-, marmelad- och tomatburkar har fått hattar och fyllts med knappar. En hattask från IKEA där jag förvarar snedslå i olika färger. Den stora glasburken kommer från Älskling och där förvarar jag gamla och udda spetsbitar.

Kinokos trikåmössor kommer att se ut så här och finnas i svart, rött och kanske blått. Vita kommer också att finnas men i en annan modell. Lyckades inte ta en gladare bild, han ser alltid så allvarlig och ledsen ut. Kanske får jag en bättre bild imorgon då jag också tänkte fota jackan som blev färdig i dag.

Jag har fått ännu en award, titta här så får ni se från vem.

Glöm inte bort min utlottning, nu är det bara några dagar kvar tills jag drar en vinnare.
Trevlig kväll på er alla. För egen del blir det ännu mer sömnad, det är bara en vecka kvar till Galleriet.

5 kommentarer:

 1. vilken härlig och vacker inspirationshörna du har skaffat dig, kan riktigt se mig dig sitta där med din kopp tee och sy :) väntar med spänning på att se din jacka som du sytt. Tackar så hemsk mycket för awarden , fått den innan men tar gärna emot den igen :D

  Kramar Malin

  SvaraRadera
 2. Fint och rent och organiserat! Kan tänka mig att det blir mkt skapande där!
  Fin mössa, E ser precis ut som dig!!!!

  SvaraRadera
 3. Så fint och vilken ordning! Lycka till på Galleriet!

  SvaraRadera
 4. Så fint du har det i ditt syrum! Förstår att du kan vara kreativ där! Ordning och reda och ändå fullt av inspiration - sådana rum gillar jag! Har ju helt glömt din senaste utlottning. Måste ju så klart anmäla mig...

  Ha det fint
  Kram
  Cathrin

  SvaraRadera
 5. Vilken ordning och reda! Men kan man hitta nånting? (typ det man inte visste att man letade efter...) Och jag gillar ditt syskrin!

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!