torsdag 26 augusti 2010

Dagens tant


I går hade jag på mig min prickiga klänning (klänningen är inte sned, så blir det när man har bråttom). Tillsammans med en underkjol, skor från Knulp och samma kofta som i tisdags. Jag tittade mig i spegeln och insåg att jag såg ut som en tant, det är bara käppen och "dramaten" som saknas. Jag har faktiskt en dramaten (rullväska), som jag använder när jag köper tyg för att slippa bära de tunga tygbalarna.

När jag frågade Kenneth om han tyckte jag såg ut som en tant fick jag svaret: - Men det är väl lite det som är meningen.
Det är inte så att jag vill se ut som en tant men jag gillar stilen helt enkelt, jag tycker nästan jag ser ut som Lotta på Bråkmakargatans mamma. Tantstilen gällde ju på 40- och 50-talet, sedan ändrades det och på 60-talet blev det mer söta kläder. Har ni tänkt på vad Tommy och Annikas mamma har för klänning på julafton? En jättekort svart plisserad a-linje klänning med långa ärmar, jag tycker den är så fin. Klänningen imorgon är nog mer lik den i stilen fast den är ärmlös och vit med svarta prickar.


Jag lovade bilder på den blommiga klänningen som egentligen inte är så mycket speciellt på. Samma tyg som det blommiga linnet som jag sydde i våras till Juliette. Lite spets på ärmar, i halsringningen och i nedkant. En till tantklänning alltså....

Jag tänkte ha på mig den idag så bilder med klänningen på kommer imorgon. Jag har lite tidsbrist just nu, hinner inte med allt jag vill eftersom jag står på Galleriet på dagarna. Jag ska stå där i två dagar till, sedan ska jag sy klart brudklänningen i helgen. Bilder på den kommer på bröllopsdagen den 25 september.

8 kommentarer:

  1. Vilken söt tant! ;0) Jag har också tänkt på den klänningen du pratar om... Tommy och Annikas mammas klänning alltså. Såååå snygg! Hoppas att du får riktigt mycket sålt nu så du kan ta det lite lugnare sedan...

    Kram/ Anna

    SvaraRadera
  2. Vilken fin blogg du har! Kul att hittat hit! Jag tänkte få passa på att meddela att jag har en tävling på min blogg där du kan vinna en valfri Lunafigur. Kolla in om du har lust!
    Kram Malin

    SvaraRadera
  3. Fineste tanten jeg har sett på lenge iallefall:)

    SvaraRadera
  4. Tantigt är trendigt och snyggt :-). Superfint ni har det i Galleri hemsytt, och så mycket kläder!

    SvaraRadera
  5. Det är väl inte kläderna som gör tanten utan mera sättet och hållningen...och du ser sannerligen inte ut som någon tant :).

    Fastän jag helst klär mig i byggarbyxor och långärmad t-shirt så brukar jag också spana in vad mammorna i Astrid Lindgrens filmer har på sig... och T&A: s mammas julklänning är verkligen fin, så stilren och enkel!

    Kram/Annie

    SvaraRadera
  6. nej, inte alls tantigt, utan shabby chic, supersöt!

    SvaraRadera
  7. Jag tycker du är superfin! Dessutom älskar jag Lotta på Bråkmakargatan (har en liten dotter hemma som är en exakt kopia av den busungen, i både påhitt och utseende om man tänkte på filmerna...). Inte alls tantigt, utan snygga stilrena kläder :)
    kram

    SvaraRadera
  8. Å hade du sytt den fina klänningen dom du hade på dig i dag!?! Den var jättefin! Tack för titten, du syr underbara kläder!

    SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!