söndag 26 september 2010

BrudklänningNu är äntligen dagen över och klänningen höll och var så fin. Så här dagen efter förstår jag inte alls varför jag var så orolig. De var så fina båda två och såg nästan lite kungliga ut. För att inte känna sig för bar i kyrkan ville hon ha en bolero i samma tyg som klänningen.

En väldigt smal klänning kräver lite mer rörelsevidd nedtill. För att inte påverka framsidans utseende ställde jag ut den lite i mitt bak sömmen.

Bruden hade själv bakat tårtan och idag då jag förde över bilderna såg jag att min tårtbild raderats under natten. Hur vet jag inte men då vi tittade igenom bilderna med barnvakterna på natten fanns den där. Men här ser ni en liten bit av tårtan och de handgjorda rosorna.

En helbild på klänningen. Om hon någon gång blir bjuden på Oscarsgalan skulle nog denna klänning passa jätte fint. Det fina halsbandet som togs på efter vigseln har hon gjort själv.


Ett spänne kläddes in med tyg för att få ett passande utseende till klänningen.


Utsikten från festlokalen.


Trappan upp till festen


Bordsplacering

Lamporna (i lokalen)

Även blommorna på bordet hade bruden gjort själv. Smarta vaser att ha blommor i som stod högt på bordet så att man såg vem som sitter framför. Efter middagen kom de ner på golvet så att vi kunde beundra dem på nära håll.

Jätteballonger på dansgolvet.


Tack för en jättetrevlig kväll med god mat och trevligt sällskap! Allt var så genomtänkt och ni var så fina båda två. Klänningen passade så fint med lokalens välbevarade 60-talsinredning.

Klänningen är gjord helt från grunden. Jag fick flera inspirationsbilder från bruden och utifrån dem ritades mönstret till underklänningen. Sedan formades det riktiga tyget till vid provningarna.

7 kommentarer:

 1. Vad duktig du är!! Och vilket underbart tyg. Så vackert skimmer. Fint att klä in ett spänne med tyget. Passade hur bra som helst.
  Nu får du njuta av söndagen i vetskapen att allt gick bra!
  Kram
  Ellinor

  SvaraRadera
 2. Vilken underbar klänning!
  Ja hela bröllopet verkar ha varit underbart!
  Hoppas att du får en riktigt mysig söndag!
  Kramar Mimmi

  SvaraRadera
 3. Så vacker klänning - och vilken fin detalj med det tygklädda skärpet!

  SvaraRadera
 4. Den ser ut att vara helt ljuvlig! Bra jobbat! :D

  SvaraRadera
 5. du är ju så himla duktig på att sy :) vad fin klänningen var och så fint den passade på

  Pssst.. Dragit igång en tävling på min blogg välkommen att delta :)

  Kramar Malin

  SvaraRadera
 6. Hej! Vad fin klänningen blev!

  Kram Amanda

  SvaraRadera
 7. Hej Mia!
  Åh, vilken ljuvlig klänning o vad fin bruden är i den:)

  Både Peter o Tindra stod o kikade bakom min rygg tidigare idag när jag läste din blogg o de håller med mig om klänningen:)

  Kraam Jenny

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!