torsdag 9 september 2010

Ett klädskåp

Det här gamla TV-skåpet hittade vi på Blocket för 200 kr, och det ska nu bli klädskåp till Leonard. K åkte för att hämta det förra vecka och vi var säkra på att det skulle få plats i bilen men väl där så upptäckte han att det inte gick. Lite jobbigt tycket nog K att det var eftersom vi tidigare köpt ett tv-skåp som han fick skruva isär för att få hem. Den här gången hade vi tur för i samma trappuppgång var det någon som flyttade, och som hade släåvagn. Han som vi köpte skåpet av frågade lite på skoj om kanske kunde skjutsa hem det till oss. Och tro det eller ej men de sa ja och körde hem skåpet till oss. En flaska vin fick de för besväret. Det var det vi hade hemma, det är ju inte direkt så att man har ett skåp med presenter redo för oväntade tjänster.

Vilken färg skåpet ska få har vi ännu inte bestämt. Allternativen är antikbetsat som det är, vitt eller vitt med serietidningsdecopage. Bredvid står en korg som min pappa sovit i när han var liten och även jag och min syster har använt den. När Juliette föddes för snart 6 år sedan satt jag och lagade tyget runt korgen under mina värkar och lagom till jag var färdig föddes Juliette i hallen. Så bråttom hade hon att få prova korgen..... Korgen är nu förvaring till några av de mjukisdjuren som barnen samlat på sig under sina korta levnadsår.Hur jag än gör så tror jag att handtagen kommer att få vara kvar, det känns som de håller även då Leonard blir äldre.Idag är det brödbak med barnen när de två skolbarnen kommer hem. Så till mellis blir det nybakat bröd med massor av smält smör.

6 kommentarer:

 1. Å ett sådant skåp har jag hemma som jag målat turkost och satt in en tapet med fyrklöver i, det blev superfint. Gissar på att ditt skåp kanske blir vitt?

  SvaraRadera
 2. Vilken rolig historia om ert nya skåp. Och fint var det :)

  SvaraRadera
 3. Hittade några bilder här: http://litensysteryster.blogspot.com/2008/09/nu-r-skpet-frdigmlat.html

  SvaraRadera
 4. Vad fint det var! Och vilken kul historia:) Ibland har man tur! Var och köpte en byrå på blocket igår, kul när man kan hitta bra begagnade saker.

  kram Pernilla

  SvaraRadera
 5. Tänk sådan tur man har ibland.

  Jag har också ett barn som haft väldigt bråttom att få se sin omvärld. Turbotora blev hennes smeknamn länge.

  Vi fick nybakat bröd till gårdagens soppa (och i söndags morse nykokt äppelkräm till frukost)av min äldsta tjej. Mer sådana läxor!!

  SvaraRadera
 6. Jättesnyggt skåp, både som det är och som vitmålat :). Vilken tur att ni fick hemtransporterat det också! Att föda i hallen var säkert inte så skoj, tur att det slutade lyckligt i alla fall!
  Kram/Annie

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!