lördag 25 september 2010

Ett litet sovrum

I dockskåpets sovrum finns det nu en säng för småfolket som ännu inte flyttat in. Eftersom vi inte vilken familj som flyttar in finns det bara en dubbelsäng. Överkastet består av små mormorsrutor och för att inte få det att strutta så mycket sydde jag ihop hörnorna.

Bokyllan har fått en rutig baksida och svartmålade böcker. Lite reservlakan och en fleecefilt för kalla nätter. Tavlan är en spegel jag hade i mitt dockhus men spegelglaset hittade jag inte, därför satte jag istället i en tapetbit.


Lådorna har fått en botten av samma papper och i lådan ligger ett litet halsband.

På sängbordet ligger läsglasögonen gjorda av ståltråd. Idén till halsbandet och glasögonen har jag fått från barnens kompis dockhus.

Flygeln har fått en plats i ena sovrumshörnan, vardagsrummet var alldeles för litet.

Nu ska jag virka en bakelse till brudparet och i eftermiddag kommer jag att få se brudklänningen på i flera timmar, lite nervös är jag över hur den kommer att bete sig under dagen och kvällen.

5 kommentarer:

 1. Uj, vad avis jag blir på ditt dockhus! :) Vad roligt att du lägger ner så mycket tid på detaljer som insidan av lådor mm!

  Och så spännande att få se brudklänningen! Jag hoppas att du får lov att visa den sen!

  SvaraRadera
 2. Hej! Vad sugen jag blir att plocka ner mitt gamla dockhus från vinden när jag ser allt fint du gör. Men då får väl mina pojkar spader. Visserligen hade vi dockhuset framme när de var mindre, och det fungerade alldeles utmärkt som parkeringshus!!!!
  Vad spännande det skall bli att se brudklänningen sen... Jag vet precis din känsla och oro för hur klänningen beter sig genom en hel bröllopsdag. Jag sydde en balklänning som skulle vara med under en hel studentbal och sedan kläder till två vilda brudnäbbar... Man tittar liksom med speciell blick när man själv sytt det, man är nog lite väl självkritisk! Men lugn, alla andra synar inte på samma sätt!
  Ha en bra helg!

  SvaraRadera
 3. Vilket underbart dockhus du skapar! Vilken känsla för detaljer du har.

  SvaraRadera
 4. Hej Mia!
  Världens finaste dockhus! Vilka detaljer!

  Jag är säker på att bruden är helnöjd med sin klänning:)


  Kraam Jenny

  SvaraRadera
 5. Hej! Ifall du någon gång får för dig att hyra ut ett rum i ert dockhus så står jag först i kö ;). Underbart hur du engagerar dig och uppfinner små detaljer!

  Manchesterbyxorna du sytt under veckan är jättesnygga :)

  Kram/Annie

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!