Skär brödet i små tärningar och lägg på tork på skärbrädan någon dag, blanda olivolja, vitlök, salt och någon torkad bladkrydda, t ex oregano. Häll på det torkade brödet och rör om. Sedan in i ugnen tills de fått lite färg och blivit ännu knaprigare. Billigt, gott och du minskar på sopor.
Detta kan också användas till gamla brödkanter när man har barn som inte gillar kanter. Skär bort och lägg på tork. När du fått ihop tillräckligt så kan du smaksätta dem.
Idag är det barnkalas och jag tänkte baka en chokladtårta eftersom det är så många barn som inte gillar vanlig tårta. Dessutom tänkte jag försöka mig på att baka surdegsbröd. Nu har surdegen nog legat lite för många dagar men den lever så det skall nog gå att få till ett gott bröd.
Mer om det och bilder kommer en annan dag.
På lördag är det dags för bröllop så på söndag får ni se bilder på bröllopsklänningen, om jag lyckas knäppa några bra.
Imorgon blir det nog lite mer dockhus för er som är nyfikna på sovrummet....
Trevlig fredag önskar jag er som tittar in i dag.
Önskar att jag hade din energi!
SvaraRaderaSjälv äter jag Choklad och slappar ;)
Hoppas att det blir ett härligt kalas och att tårtan blir smaskig! Liksom surdegsbrödet! *imponerad*
Låter som om du har en härlig helg framför dig!
Kramar Mimmi
Så flink du er - takk for supert tips Mia:-)
SvaraRaderaKos deg med bursdags-selskap, og en riktig god helg:-)
Klem, Hege.
Mia, du behöver inte skriva om något, man blir bara glad att komma på besök i din finfina blog, och nu ser man världens sötaste juliet värje gång så det lönar sig, kram på er!
SvaraRaderaDet låter som om det är fullt upp i helgen!
SvaraRaderaKul att se bilderna på klänningen sen.
Här blir det att städa ihop ute och börja packa. Usa och bröllop blir det sen för min del.
Trevlig helg!
Kram Cia
Tack för tipset! Det är ju ofta som man bara kastar för att det blivit torrt och inte är gott längre.
SvaraRaderaHa en trevlig helg
Kram Dessie