torsdag 23 september 2010

Manchesterbyxor för småkillar


Jag träffade en kompis idag som har en liten son. Jag visade manchesterbyxorna jag sydde till Elliot och då kom vi på att även de små kanske skulle vilja ha ett par. Fina att matcha med den svarta mössan med kantarell och en body till vardags eller en skjorta till fest (kommer en annan dag).


En liten spetsig ficka bak och svart mudd. Stickningar i manchester är inte lätta att få snygga eftersom skårorna i tyget gör att det ser ojämt ut fast det inte är det. På en del ställen ser det ut som sömmen är varannan.

Finaste knappnålarna köptes på Prisvärt i Fruängen, tre rundlar för 10 kr.

Jag frågade även min kompis och besökare på Galleriet om vad de saknar i min kollektion. Svaret blev mer roliga kläder för pojkar. Men vad vill man ha till pojkar, mina bär oftast kinoko-jeans och t-shirts med tryck (köpta). Om det är någon som varit på Galleriet som känner att de saknade något så blir jag och alla andra utställare glada för tips, idéer och önskemål. Maila mig gärna eller skriv en kommentar.

7 kommentarer:

  1. manchester är ju sååå kul att sy i! Jag håller på för fullt nu. Snart kommer bilder på min blogg. Sån go babymanchester är jag helt såld på. Hvller med om att det kan vara lurigt att få det snyggt med sömmarna dock. Det ser skönt ut med sån bred mudd i midjan som du har.

    kram

    SvaraRadera
  2. Supersöta, fint med mössan till! Fina på flickor med, tycker jag :-).

    SvaraRadera
  3. Hej! Gud så fina. Vilken tuff mössa, en sådan skulle jag vilja ha till mig själv, får ta och kika i din shop. Manchester älskar jag, det är såå snyggt. /Petra

    SvaraRadera
  4. Å vilka söta! Ja killkläder är svårt, min femåring är kinkig och vill bara ha köpta t-shirts tyvärr. Annars är det ju himla sött med skjortor i olika modeller, emilskjorta, rutiga osv. Små cardigans är ju också fint, med lappar på ärmarna, kanske går att sy en i stumt bomullstyg (med tanke på att du inte syr så mycket i mjuka tyger) med en fejk tröja i halsrigningen? Men byxor kan man faktiskt sy i massa olika varianter, jag har ju fastnat på att sy just byxor :-D

    SvaraRadera
  5. Hej Mia!
    Vilka coola byxor!!

    Blir lite nostalgisk när jag läser att du varit i Fruängen. Mormor o morfar bodde på Hägerstensåsen o när jag var liten brukade vi ofta ta tunnelbanan till Fruängen för att handla:)

    Ha en trevlig fredag!

    Kraam Jenny

    SvaraRadera
  6. Hallå där!

    Guuud vad fint det blir i dockskåpet, verkligen jättegulligt. Jag blir så sugen på att pyssla när jag ser sånt där men här måste jag tyvärr måla större saker. Utesäsongen börjar vara över så jag ska snart sätta fart i grabbarnas rum igen.

    Önskar er alla en härlig helg med mycket vackert höstväder!

    Kraaaaaaaaaaaam

    PS. Nålarna var kanonsnygga. DS.

    SvaraRadera
  7. Pojkkläder ja. Jag gillar skjortor i t ex emil-modell, roliga kragar, cardigans/koftor/stickade tröjor, hängselbyxor, manchester, kavajer fast i mjukare tyg, lite preppy sådår, fast också lite coolare och sportigt. Fina detaljer på annars enkla kläder. Jag gillar inte alls tröjor med tryck, men visst finns det en hel del sådant i sonens garderog ändå, tyvärr.

    SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!