måndag 18 oktober 2010

Prickigt och virkat


Prickigt kan man aldrig få för mycket av. Det här är ett gräddvitt tyg med rosa miniprickar. Jag har försökt att hålla kinoko från typiska flickfärger. Jag tycker inte att det behövs om man istället gör modellen och detaljerna söta. Men det här tyget ville jag ha direkt när jag såg det. Vad som skulle sys visste jag inte vid köpet, men nu två månader senare blev det alltså en babyklänning. Modellen kommer att finnas i storlekarna 50/56-86/92 då jag tycker det blir lite för sött i större storlekar. Men självklart kan jag göra större om någon är intresserad.

En virkad blomma av något slag som gav idén till klänningen. Jag satt och försökte virka kakor men det gick inte så bra. Det blev en blomma istället, sedan en till i en annan färg. Därefter började jag fundera på var den skulle sitta. "Hmmm.... på en klänning kanske, den skulle passa med det prickiga tyget". Så rullar det runt i mitt huvud när jag kommer på något och det händer ofta. Helt plötsligt räcker inte tiden till och hemmet blir lite upp och ner med en massa halvfärdiga saker överallt. Men jag har blivit lite mer fokuserad senaste tiden och i helgen har jag lyckats få två nya modeller färdiga. Och lite annat....

Ett litet sprund bak för att lättare komma i och ur klänningen som stängs med träns och kulknapp (som låg på bordet i syrummet). Vad för knapp de andra kommer att ha vet jag inte ännu.

Ärmar med lite resår och hansydd stickning i samma garn som den virkade blomman.

Ny vecka och nya utmaningar. Det ska bli kul att se vilka halvfärdiga saker som hinner bli helfärdiga den här veckan.

7 kommentarer:

 1. Underbart och kinokosignerat!

  SvaraRadera
 2. Tänk vad du är duktig! Vill ha allt du syr till mina små bustroll... Får nog ta och fundera över lite fler beställningar här framöver!

  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 3. Jättefin!!! Kanske kan Goliat ha en sån ;)

  SvaraRadera
 4. Du är verkligen är mästarinna på detaljer. Den virkade blomman är jättefin.

  SvaraRadera
 5. Vilken söt liten klänning!

  Kram

  SvaraRadera
 6. Du har lyckats igen att få fram en underbar klänning! Den virkade blomman gör den så unik och även stickningen vid ärmslutet.

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!