torsdag 28 oktober 2010

Glasknapp, spets och brodyr på svart


Jag började sy en svart klänning till mig själv i helgen. Tyget är bomullspoplin med färdig brodyr längs ena stadkanten. Mönstret jag använde var en enkel A-linjemodell som använts tidigare, men jag insåg ganska snabbt att det här tyget var stelare och den såg mest ut som en gravidklänning.

För att det skulle hända något mer på klänningen sydde jag dit ett ok fram med lite spets och en av glasknapparna jag fick av min kusin i Japan. Den ser nästan ut om en brosch.

Så har ser den broderade kanten ut. När jag köpte tyget tänkte jag att jag bara skulle lägga mönsterdelarna med nederkanten mot brodyren och slippa fålla. Men tji fick jag då mönsterdelen inte är rak. Så det var bara att klippa bort och sy på efteråt vilket gjorde att det blev tjockt och stelt.

Så det här måste göras nu:

- den måste sys in för att ge den ett mindre gravidutseende
- halsringningen måste ringas ur
- eventuellt sprätta bort fållen, klippa en bort en bit av klänningen och sy på brodyren som en förlängning istället.

Det känns som att det är lättast att sy en ny klänning men det går inte eftersom tyget bara räcker till två klänningar. Den här och en annan som jag har tänkt sy med ärm. I helgen hoppas jag att jag fått ordning på den, så får ni se slutresultatet sedan.

5 kommentarer:

 1. Hoppas du får ordning på klänningen för den ser jättesnygg ut! Gillar verkligen färgen på tyget och det man får se av detaljerna avslöjar att helheten bara måste vara bra!
  Kram/Annie

  SvaraRadera
 2. Ser jo så fin ut - gleder meg til å se den ferdig:-)
  Ha en fin kveld,
  klem Hege.

  SvaraRadera
 3. Hmmm... det låter som att du har ganska mycket jobb framför dig! Men det ser verkligen lovande ut. Jag ser fram emot att se resultatet.
  Ha en fin fredag!
  Kram
  Ellinor

  SvaraRadera
 4. Hej! Bra att du påminner mig... För min blogg är verkligen inte en syblogg nu, snarare en bokblogg. Så jag får helt enkelt ta tag i det här med att sy snart :) På ett tu tre tror jag (om jag minns rätt) att jag var tvungen att förminska ner bilden jättemycket först innan det fungerade.

  SvaraRadera
 5. Känner jag dig rätt så blir även denna klänning fantastisk!

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!