söndag 24 oktober 2010

Hockeyspel på väggen


Det är svårt att hitta någon som är mer ointresserad av sport än jag, men ett hockeyspel har ändå fått flytta hem till oss. Men att hitta en plats till denna stora sak har inte varit lätt. Jag är nog inte ensam om att snava över pinnarna som sticker ut. Efter att två gubbar gått av på grund av oförsiktiga småsyskon och en pinne böjts fick jag nog och hängde upp det på väggen.

Så nu hänger det sedan ett år tillbaka på väggen och när vi gjorde de stora rumsbytena fick det en plats ovanför skrivbordet i E:s rum. Den här 50-tals sekretären är ett Blocket-fynd för 200 kr. Stolen är efter K:s mormor, i den satt hon många timmar och pratade i telefon. Det här är det enda rummet som inte har vita möbler. Rummet känns lite omysigt men några tavlor på väggarna och en mysig matta kanske kan mjuka upp det lite.


Av ett gammalt bord blev det en sänggavel och på den har jag först satt ett lager med vadd och därefter spikat fast tyget (eftersom jag inte hittade häftpistolen). Den lilla kanten som är under bordet blev en perfekt hylla för böcker.


Det här är ännu en sak som gjordes efter att ha tröttnat på frågor som: Var är saxen? Var är tejpen? Var är klistret? Var allt tar vägen kan man sällan svara på, de ligger säkert och har fest i någon gömma tillsammans med alla udda strumpor. Men nu har barnen fått en varsin låda där allt är samlat. Hur länge det funkar vet jag inte men det har gått tre veckor nu gått och sakerna är kvar. Lådan har också fyllts på med sådant som dykt upp ur sina gömställen, så nu är det slutfestat!

8 kommentarer:

 1. Vad läckert med ett spel på väggen! Och sänggaveln är imponerande den också med smart bokförvaring.

  SvaraRadera
 2. Om inte annat så är hocheyspelet supersnyggt, även om sport inte är så kul ;-). I och för sej har jag nog gillat bordshockey som barn, men vanlig hockey och andra bollsporter......blä! Underbar byrå, och de andra bilderna är mysiga med! Ska nu äntligen ta och delta i din tävling så här i senare laget. Är inte mycket hemma p.g.a. sjukdom, så har inte hunnit så mycket med bloggvärlden.

  SvaraRadera
 3. Gillar idén med hockyspelet! =)
  Fast här får grabbarna snällt hämta och bära ut det i förrådet när det ska spelas!
  Blir tokig på denns stora pjäs ;)

  Hoppas at du har en riktigt go söndag!
  Kram Mimmi

  SvaraRadera
 4. Vilken smart idé att hänga det på väggen!Inredning ska vara funktionell!

  Ha en skön söndag!

  kram Pernilla

  SvaraRadera
 5. Hej Mia!
  Smart att hänga spelet på väggen, vad påhittig du är:)

  Kraam Jenny

  SvaraRadera
 6. Så smart. Jag älskar hockeyspel. Har blivit många "turneringar" då jag har två bröder.
  Kram Agneta

  SvaraRadera
 7. Men det där var väl en perfekt förvaring! Gillar ditt tänk! Och känner igen mig i det där med att i ren desperation spika fast något för att häftpistolen varit borta (eller tvärt om) Så jag tror att jag bör följa ditt exempel. Livet blir lättare om var sak har sin plats. Det är min fasta övertygelse. Men svår att efterleva om man är en slarva som jag... :)

  Önskar dig en fin kommande vecka!
  Kram
  Cathrin

  SvaraRadera
 8. Vänta bara tills sockarna kommer på att de kan flytta in i lådan med tejpen..!

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!