fredag 12 november 2010

Årstidsfönster



I vår trappa har vi ett fönster där årstiderna blir som en tavla. Just nu är trädens löv gula, snart ramlar de av och lämnar kvar tomma grenar. Jag målade några ramar svarta för några helger sedan för att hänga upp under fönstret.


Men så blev det inte. I stället kom två hyllor upp på väggen bredvid och där ställde jag vaser och små murgrönor.


Murgrönorna kommer säkert att bytas ut vid jul och då får hyacinter bo i vaserna till vänster.

Eftersom det hänger en stor svartvit tavla ovanför hyllan tror jag att det blir rörigt med en massa småramar så just nu är det fortfarande bara en klocka under fönstret.

I helgen blir det tidigt födelsedagsfirande för Juliette i tre dagar. Middag hos mormor idag, barnkalas imorgon och kombinerad farsdags- och födelsedagsmiddag hos farfar på söndag. Däremellan klämmer jag in lite sytid.

Trevlig helg!!

14 kommentarer:

  1. Väldigt fina krukor och murgrönor. Sött med en list i trappen, hade varit fint här, fast då hade säkert katterna ockuperat den ändå :-)

    SvaraRadera
  2. Vad fint det är! Smart lösning.
    Kul för Juliette att få fira i dagarna tre. Som en riktig kunglighet :)

    SvaraRadera
  3. Vad fint med murgrona, har alltid alskat det. Vi har också ett vitt hem nu, aven om det fortfarande ar lite ovant for mig. Jag har alltid velat måla i lite fler farger men min kille ar inte så pigg på det. Har delade kanslor, ibland tycker jag det kanns tråkigt med bara vitt men oftast trivs jag. Man kan ju kombinera med andra farger i mobler o inredning. Tack for alla tips!

    SvaraRadera
  4. Så fin løsning Mia:-)
    Moro at du vil være med på min Giveaway - og ha en koselig feiring i helgen!
    Klem, Hege.

    SvaraRadera
  5. Murgrönor mot vitt är alltid både vackert och lite vilsamt. Mina dör alltid lite för tidigt dock. Låter som om du har en hektisk helg framför dig. Men rolig!

    Kram
    Cathrin

    SvaraRadera
  6. Vilke fin liten display. Ser ut som att det går en trappa där? I huset där jag växte upp hade vi något liknande; en hylla som man bara lade märke till just i trappan. Det var väldigt trevligt att skylta och skylta om på den.

    SvaraRadera
  7. Vad snyggt med fönstret! Tänk att ni har löv kvar på träden ännu, här har de varit kala en månad redan och där ute ligger snötäcket 10 centimeter tjockt!

    Murgrönorna är väldigt fina mot den vita väggen :).
    Ha en bra helg, men det får du säkert med allt födelsedagsfirande :)
    Kram/Annie
    Ps. Roligt att du vill vara med i min utlottning!

    SvaraRadera
  8. Taack Mia! Idag kom den bedårande lilla börsen till mig - blev så glad! Den är så himla söt :)) Ska fota den och visa den i bloggen!

    Och vad fint du gjort, blev ju jättebra med Murgrönor! Jag tycker jättemycket om de växterna men lyckas tyvärr sällan att få dem att överleva här hemma...

    Trevlig helg!

    Kramizar aka

    SvaraRadera
  9. grattis!
    min äldsta fyller också den här helgen

    SvaraRadera
  10. FINT! Murgröna gör sig så himla fint ihop med vitt tycker jag. Länge sen jag var här, måste läsa ikapp och se vad du haft för dig sista tiden.

    Kram Mia

    SvaraRadera
  11. For et fint fönster. Snart forvandles det til et hvitt skue, snøen kom hit i natt.

    SvaraRadera
  12. Härligt. Varje årstid ... det låter t.o. poetiskt.

    SvaraRadera
  13. Så härlig "tavla" ni får. Hyllen var fin den oxå, vi har en trapphylla som behöver en makeover men det får nog bli jullovsprojekt för just nu finns det knappt tid att andas ens. "Ni lärare har det så bra" är inte en uppskattad kommentar just nu.
    Kram Cia

    SvaraRadera
  14. Lyxigt med ett årstidsfönster! Vackert! Jag gillar verkligen vaserna på hyllan och hur de bildar skuggor mot väggen som jag antar flyttar sig under dagen!

    Så mycket fint du sytt igen! Omlottklänningen är helt underbar!

    Kram, kram,
    A

    SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!