tisdag 23 november 2010

En rosa jul

I helgen när jag var i stan passade jag på att besöka Sirlig i Gamla stan för att köpa julkulor. Vi har tidigare haft plastkulor i rött och guld från stora varuhuset men de har gjort sitt efter sju år. Jag trodde nog att plast skulle hålla länge, det är plastupphängningen som ramlar av så den går ju att limma på igen. Plast är jättebra när man har små barn, de går inte i tusen bitar när någon nyfiken kommer för nära.


Egentligen hade jag tänkt mig en julgran i vitt och fattigmanssilver men så såg jag dessa söta rosa som också fick följa med hem. Nu är det bara de gammelrosa kuddfodralen som ska sys.

Nog för att jag gillar rosa, men något man inte ska göra när man är virrig är att lägga in tvätten på morgonen och knäppa på maskinen på kvällen mitt i middagsstressen. Jag var helt säker på att det var rosa och röd tvätt i maskinen och slängde in en röd mössa innan jag knäppte på. Så när K skulle hänga upp tvätten såg han inte rött, men rosa.... Nu får nu han gå med rosa linnen under skjortan och vi vi har fått "nya" rosa handdukar till badrummet.

8 kommentarer:

 1. Tänk att det är fler än jag som färgar vittvätt...Ibland känns det ju som om man är ensam om alla misstag. Fantastiskt snygga julkulor eller pumlor som vi säger i norrland.

  SvaraRadera
 2. Haha... Skönt att höra att det finns fler smått förvirrade småbarnsmammor (jag skyller på det i alla fall!). Grumme har ett miljövänligt blekmedel jag använder till gamla gulnade loppislakan. Kanske värt att prova. För rosa är fint, men inte på allt (även om dottern i det här familjen hade blivit stormförtjust). Och hon älskade kjolen!!! Vägrade ta av den. Har dock inte lyckats ta någon bra bild på henne i den. Får jag låna en av dig?

  Ha en fin tisdag med lagom mycket att göra

  Kram!
  Cathrin

  SvaraRadera
 3. Vad härligt att se! Som sagt, vi är fler, men det är ändå lika förargligt när det händer. Men rosa är också fint ;-)

  SvaraRadera
 4. Oups! Själv färgade jag ett sjuttiotalslakan med John Blund rosa. Måste prova Cathrins tips på det, hade velat använda lakanet till något roligt, saksamlare som jag är. Stressa inte med kläderna hit bara, apropå tidigare inlägg, jag förstår att det tar tid med tre barn! Jag har ju bara två men det räcker och blir över. Kram!

  SvaraRadera
 5. Oj, så snopet det kan bli ibland! ;-)

  Jag gillar förvisso den där rosa nyansen men det kanske inte din man gör. *hihi*

  Det var länge sen jag fick med något i fel färg men det har slunkit med ulltröjor i vanliga tvätten som krympt, senast för några år sen.

  Din julgran blir nog fin med lite nytt, har själv tänkt att göra lite annorlunda i år. Hur får jag se senare, nu funderar jag hur jag ska få tid att göra en presentkalender till Esmeralda. December är ju i antågande med bestämda steg.

  Hoppas allt är bra med er!

  Kraaaaaaaaaam

  SvaraRadera
 6. Tyckte att du fick till en otroligt vacker "missfärgning"! :)

  SvaraRadera
 7. Haha, vad roligt :-D Finfina julgranskulor du har köpt :-)

  SvaraRadera
 8. Vi har ett gäng nya rosa t-shirts hos oss. Och dottern har i stort sett bara vackert rosa tygblöjor numera. Jag har TRE gånger lyckats slänga in nyfärgad röd handduk med vittvätten.

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!