måndag 20 december 2010

Julsäck till tomten

Förra året sydde jag den här tomtedräkten och i år är det dags igen.

Julklappssäcken som Tomten hade var ett gammalt långsmalt kuddfodral och det var svårt att lägga i saker och hitta dem igen eftersom den var så lång.

Ni kan förstå att jag blev glad då jag såg att Annie med bloggen Annies blå tryckt en så fin julsäck. Eftersom jag är fröken sista minuten mailade jag henne i fredags och frågade om hon hade tid att göra en till mig. Nu hoppas jag den hinner fram till fredag annars får vi inviga den nästa år.

Tack så mycket för era fina kommentarer som ni lämnar trots att jag är så dålig själv på det just nu. Det har varit lite glest mellan blogginläggen också men december är en jobbig månad hemma hos oss eftersom det är mycket med marknaden på Stortorget. I år var det dessutom ett Galleri och många barn som skulle bli kinoko-fina till jul och få mjuka klappar.

Idag är första lugna dagen efter stormen och min syster kommer hit ikväll. Var hon ska sova är det stora samtalsämnet för barnen. Alla tre vill att hon ska sova i deras rum (som de sover i några timmar varje natt) och alla har städat rummen då Kenneth sa att hon skulle sova i det rummet som var mest städat.

En trevlig dag önskar jag er alla som tittar in idag.

6 kommentarer:

 1. Vilken helt underbar tomtedräkt! Ser ut som en "riktig" tomte... ;0)
  Hoppas ni får en lugn och skön jul så du hinner vila upp dig ordentligt!

  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 2. Förstår att de längtar, du med gissar jag!
  Vi hämtar min syster vid tåget imorgon, ska bli såå mysigt! (Fast hon bor i Kalmar, bara 30 mil bort)
  Njut av julveckan nu, kram Emma

  SvaraRadera
 3. Vilken stilig tomte ni hade! Jättefin tomtedräkt.
  Vilken snygg julklappsäck också.

  December är ju en speciell månad för alla och tiden rinner iväg.

  SvaraRadera
 4. Vilken fin tomtedräkt!
  Tack för länken :). Nu ska vi hoppas att säcken hinner fram (min två-åring var lite fundersam när jag gjorde säcken och sade att den ska skickas till svergie, "Näe, till tomten" sa hon. Och nu fick jag ju se att hon hade rätt :))
  Kram/Annie

  SvaraRadera
 5. Vilket smart städtips, undras vad min syster skulle gilla den ide´n :). Antar att hon skulle uppskatta barn som sover hela nätter och gladeligen lämna "prinsen inte sova" till mig istället ;)

  Kram Cia

  SvaraRadera
 6. Det måste vara kö till att vara tomte hemma hos er om man får en sån snygg dräkt o skägg,Jisses vad fräscht o snyggt,du är ju för himla duktig!! Snygg säck med!!=)

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!