onsdag 8 december 2010

Rött och vitt

Redan förra året hade jag planer på en vit klänning med rött band i midjan men tiden räckte inte till då och bandet har legat i en låda och väntat.

Jag sydde på spets i midjan och tänkte att man kunde ha rött band över men det blev lite krångligt att knyta två band.

Sedan provade jag ett tunnare band i två rader istället men blev inte helt nöjd eftersom jag vill att bandet ska vara lätt att byta ut för kunden.

Till slut lät jag spetsen sitta kvar fram men klippte bort knytningen i spets. Jag trädde i satinbandet i tränsar i sidorna som nu ligger över spetsen. Nu är det lätt att byta band efter tillfälle och humör. Tanken är att mankan ha rött band till jul och byta till någon annan färg på sommaren. Vitt, blått, grönt eller gult, helt enkelt efter barnets favoritfärg. Och känner man inte för att ha något band finns spetsen som ett "fuskband" fram.

Det här var den korta versionen av historien om den vita klänningen. Men slutresultatet kommer imorgon om den lilla modellen är på humör efter skolan.

Idag är det sista dagen för Galleriet men innan jag åker in till stan för att packa ihop kläderna ska jag sy några beställningar och vi ska åka på en julklappsrunda.

8 kommentarer:

 1. så UNDERBART fina, i vilken som helst variant, jag gillade faktiskt den med två rader av band, men kanske inte parktiskt. Rött och vit är fint, jag har dina fina hjärtan på förster från igår, rött och vit från kinoko direkt till mig, kram!

  SvaraRadera
 2. Så fina! Det verkar som om Aleisa och jag är ekon av varandra !!!! Men jag måste bara skriva jag också. Superfina och enkla och perfekt att kunna variera bandet efter humör. Vilken bra ide!!!

  SvaraRadera
 3. Alldeles alldeles underbar!!!

  Vad duktig du är Mia:)

  Kraam Jenny

  SvaraRadera
 4. Så jättefina klänningar! Önskar att jag hade små tjejer att sätta dem på. Jag tror inte far i huset blir så glad om jag trycker dem över huvudet på grabbarna! =)

  Ha en bra dag

  Kram Dessie

  SvaraRadera
 5. Underbara! Jag gillade oxå varianten med de 2 små röda banden, men kanske inte att byta ut då utan att ha där permanent. Sen var den ju jättefin endast med den vita spetsen!

  SvaraRadera
 6. jag håller med att endast med vita spetsen vadd oxå helt bedårande, jag antar att du har jättelite tid med galleriet, men vi skickar en kram och massor med lyckoönskningar.

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!