måndag 20 december 2010

Salt+bikarbonat+hett vatten=rent silver


Nyputsat silverfat med clementiner. I bakgrunden mitt citrusträd som inte fått en enda frukt i år. Jag tar gärna emot tips på hur jag ska lyckas nästa år.

Jag hittade en ask clementiner med blad och stjälkar fint packade i en ask. Det kändes som om jag var i Japan igen.

efter och före

När jag letade efter ett alternativ till vanligt putsmedel hittade jag ett där man blandar lika delar salt och bikarbonat i kokhett vatten.
Eftersom jag inte hittade tillbaka andra gången jag skulle göra detta, gjorde jag lite som jag kände för och det funkade bra det med.

Så här gjorde jag

1 påse bikarbonat
lika mycket salt
2 liter kokhett vatten.

Egentligen skulle man ha foliet i botten på burken. Men jag valde att flytta runt och trycka foliet mot det som skulle rengöras och då gick det mycket fortare.
Skönt att slippa det konstigt doftande rengöringsmedlet i affären som man dessutom måste tvätta av innan användning. Det känns som ett magiskt, mer barnvänligt alternativ som även de kan hjälpa till med.

5 kommentarer:

 1. Ah, ett både miljövänligt och roligt sätt att rengöra på! Gillar inte heller hur rengöringsmedel luktar så det där skall jag testa. Sitter och skrattar lite åt ditt förra inlägg. Den som har mest städat... Det var en bra idé jag skall använda mig av! Tomtedräkten är SÅ fin. En sådan tomte hade varit varmt välkommen här hos oss ocskå ;)!

  Hoppas nu att du får lite julfrid i dagarna så att det blir en fin jul!
  Kram
  Cathrin

  SvaraRadera
 2. Hej Mia!
  TACK för paketet med byxorna som kom i brevlådan igår! De kommer Vera bli glad över:)
  Tack oxå för de supefina Kinokomössorna du hade skickat med, vad glad jag blev:) Gulliga du!

  Ha en riktigt God Jul med familjen!

  Kraam Jenny

  SvaraRadera
 3. Ja det där putsmedelna är inte roliga. Vilket bra alternativ du hade. Jag tycker om dina foton, de är alltid lika fina, även om de handlar om silverputs;-). Julen närmar sig och jag har gjort en jättegod chokladkola med hasselnötter och valnötter i. Undrar om det är kvar nåt till julafton...

  SvaraRadera
 4. Hej igen Mia!
  Vera och Agnes kommer hit på julafton, ska se om jag kan få ett kort på dem i sina fina Kinokomössor som tomten kommer att ge dem;)
  Visar såklart på bloggen i så fall:)

  Ha det gott,

  Kraam Jenny

  SvaraRadera
 5. Tack för det tipset! Hatar alla dessa hemska rengöringsmedel så alla sådana tips tages emot med varm hand... Jovisst, har en utmaning till dig på min blogg ;0).

  Kram/ Anna

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!