tisdag 25 januari 2011

Crostinis med god röra


Ett litet restbrödstips för er som har en bit baguette över, som lätt blir lite torr redan efter en dag. Skiva upp den i ca 1 cm tunna skivor. Låt dem torka på galler eller lägg in dem i 200 grader tills de fått lite färg. Då får ni goda knapriga crostinis som dessutom är större och godare än de som finns att köpa.

Gott att ha på är den här fetaoströran efter eget recept. Ett paket fetaost, en kruka basilika och 10 halvor soltorkade tomater. Mixa ihop alltihopa och lägg en klick på det torkade brödet med ett basilikablad och en oliv. Både barn och vuxna älskar det (i alla fall våra gourmetbarn)



Tack så mycket för alla krya på dig-hälsningar, en stor kram till er alla som skrivit, smsat eller ringt. Ni andra får också en kram för att ni tittar in trots att det inte händer så mycket på bloggen just nu.

Hur jag mår och känner mig kommer att stå längst ner för er som är intresserade, på så vis kan ni som inte tycker det är jättekul strunta i resten av texten. Jag fick sova hela natten (halvsittandes men huvudsaken är att jag får sova) och trodde då jag vaknade att jag skulle kunna skutta ur sängen och börja leva men icke så nicke. Lika ont som tidigare under dagen men liksom de senaste dagarna har jag mått bättre på kvällen. Så jag passade på att göra ett inlägg där fotona legat redo sedan i torsdags kväll. Jag har inte tagit de snurriga värktabletterna då de egentligen inte fått huggen att gå bort, men jag överlever dagen.

Det jobbiga är att jag inte vet hur länge jag kommer att ha ont och att ligga och inte göra något är inte min grej. Jag blir så stressad över att huvudet är klart och vill massor men kroppen kan inte. Om jag hade vetat att det var för några dagar hade det varit annorlunda. Men lite virkade jag i förrgår innan jag somnade. Och maten jag får i mig är inte mycket men det är ju inte så konstigt att matlusten är minimal när man ligger ner hela dagarna eller rör sig i slowmotion. Nu blir jag ju av med de extra "fika-kilona" jag lade på mig förra året.

Önskar er en trevlig dag och jag hoppas att min dag blir kreativ men lugn, för någon gång ska det väl släppa.

8 kommentarer:

  1. Skönt att höra att du är lite bättre men tråkigt att det går så sakta!
    Jätte tack för det härliga restbrödstipset, jag älskar såna med röra på. Här ska provas!
    Kram ♥

    SvaraRadera
  2. Tack snälla för ett nytt recept att prova.Alltid skoj med lite nytt.Hoppas att du kryar på dej tråkigt att det går sakta.Ha nu en fin dag.Varm kram Rita ♥

    SvaraRadera
  3. Håller tummarna för dig, smärta är aldrig kul. Att inte kunna göra det man vill oavsett hur mycket kraft det behövs. Nej förstår dig. Krya på dig!

    SvaraRadera
  4. Hej, Var tvungen att läsa på om dig ordentligt. Din stackare! Vi tänker på dig och skickar dig en massa krya på dig kramar! Besökte ett sjukhus med Gustav här om dagen. Stackarn fick ta ett blodprov i armen och de hittade aldrig hans ven. Det har aldrig gjort så ont i mitt mammahjärta som då. Jag höll på att kräkas!

    Kramisar

    SvaraRadera
  5. Hej fina du, usch vad jobbigt att ha så ont! Hoppas att du blir bra snart. Jag är själv hemma från jobbet idag, men min feber och huvudvärk bleknar i jämförelse. Många kramar till dig!

    SvaraRadera
  6. Ta hand om dig du söta. Kram Stina

    SvaraRadera
  7. Vad gott det ser ut! Jag förstår din frustration över att inte kunna göra något. Att ha ont kan verkligen tära på en. Jag hoppas att du snart är igång igen. Ha det bra!
    Många kramar från norr!

    SvaraRadera
  8. fattar precis den där känslan av att vara 100% pigg i huvet men kroppen hänger inte med... Röran ser fenomenalt god ut och den där kalamatioliven som jag ser skymta får mig att dregla... var tvungen att köpa med såna från Sverige sist jag var hemma, kan du fatta att jag inte kan få tag i såna här? De är ju grekiska.

    SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!