måndag 17 januari 2011

Dagens snurrkjol och skidfärd


Jaha, här sitter jag nu igen...

....lite roligt är det i alla fall...

...pallen är lite vinglig men jag har i alla fall mina rosa fin skor på mig...


....klart att snurren måste provas även på den här kjolen.

Kjolen kommer att finnas på hemsidan nästa vecka.

Hoppas ni alla haft en trevlig helg, själva har vi faktiskt åkt skidor (i Flottsbro). Efter floppen för två år sedan kände jag att jag återhämtat mig och laddat upp för en ny dag i backen. Tre barn och två vuxna gör att det blir lite svårt att hjälpa alla samtidigt. Kenneth och Elliot åkte några timmar förra helgen och han lärde sig hantera knappliften fort.
När vi stod i uthyrningskön tittade barnen på de vana åkarna som susade ner för backen och de som åkte i hoppen, det kändes som att det skulle kunna bli trevligt den här gången. Skidorna åkte på och vi tog oss till barnbacken. Väl där blev kom kaoset som jag trodde vi skulle slippa. Jag har bara åkt skidor en gång i gymnasiet och man kan inte direkt påstå att jag åkte den gången. Ett åk av misstag i pucklarna, ett störtlopp in i buskarna och några hasandes på rumpan. Så jag själv hade inga skidor i lördags, det får jag ta när barnen lärt sig åka.
Vi tänkte först få Elliot att klara sig själv både i backen och liften så vi kunde ta hand om de två andra. Kenneth stod i liften med Elliot och jag var bredvid med Juliette och Leonard och båda skriker på hjälp. En åker ner baklänges den andra sitter för att inte glida ner och de har panik båda två. Jag kan inte hjälpa båda två samtidigt och det första jag tänker är "jag vill hem, det här kommer aldrig att gå."

Men Kenneth tar med sig Leonard i liften och jag kan koncentrera mig på Juliette. Juliette och Leonard får turas om att åka med Kenneth i liften och ner medan jag varannan gång försöker få dem att våga åka lite själv. Efter ett tag börjar det ljusna. Elliot åker upp och ner själv (med sin kompis), Juliette åker upp i liften med Kenneth och åker snart ner själv. Den enda som var missnöjd var Leonard som gnällde och ville hem och som mest ägnade sig åt sin vattenflaska och ostsmörgåsarna. Men att ha lärt två av tre barn åka helt själva på en dag var verkligen kul. Jag som själv inte åkte tyckte det var jättekul ändå. Att se hur fort barn lär sig och hur man kunde se nya framsteg för varje åk. Elliot dansade och sjöng upp för liften och ner för backen och provade några små hopp som var i backen. Och Juliette som jag inte trodde skulle våga åkte faktiskt själv. Nu längtar vi alla (utom Leonard) efter en till dag med bra skidåkarväder så att vi kan åka igen.

10 kommentarer:

 1. Den kjolen är verkligen söt, på söt tjej! Japp, skidåkning kan vara ett äventyr, har själv testat med 2 barn, själv satte jag mig i en snödriva o grät, trodde aldrig att jag skulle komma ner för backen, haha!

  SvaraRadera
 2. Kjolen är helt underbar!

  Här är vi en skidåkarfamilj,5 av denna veckas dagar kommer av någon/några av oss tillbringas i slalombackar. Jag gillar att det är en sport som vi alla kan göra tillsammans trots stor ålderspridning på barnen. Å snart är jag den som åker sämst!
  Jag tycker ni gjorde det bra med tre nybörjare samtidigt! Här har ju varje börjat skolats in vid dryga 2 och varit "klar" när det varit dags för nästa.
  Lycka till med det fortsatta åkandet!
  Kram Cia

  SvaraRadera
 3. Fin kjol, fin tjej och fina bilder! :) kort och gott, hihi!

  SvaraRadera
 4. Väldigt fin kjol.

  Ha en bra dag

  Kram Dessie

  SvaraRadera
 5. So süß!Ganz toll!
  Liebe Grüße,
  Diana

  SvaraRadera
 6. Kjolen är riktigt fin!
  Ja, så är det det där med skidåkning: En av våra söner envisades med att åka rakt ner i flera år. "Jag behöver inte lära mig att svänga, det tar längre tid att komma ner då!" sa han. Många vurpor och blåmärken blev det, och jag vågade nästan inte åka själv. Var tvungen att kolla så att han kom levande ner! Nu är han tonåring och kan svänga, men nu skall det åkas snowboard!!!! Mor är fortfarande lika rädd!!!

  SvaraRadera
 7. Kjolen är verkligen jättefin! :) Synd att det är en så liten storlek ;)
  Vad modiga ni är som åker skidor! Själv håller jag mig till skidor på platten efter att ha åkt slalom ett fåtal gånger. De gånger såg det förmodligen ut som du beskrev din åktur under gymnasiet... :D

  SvaraRadera
 8. Kan tala om att det drar ordentligt på munnen när jag läser om ert skidäventyr. Maken är riktigt sugen på att åka skidor med våra barn men jag bromsar. Tycker att vi har ett par år till på oss. Men det känns tryggt att läsa att det funkade så bra som det gjorde! ;)

  Snurrkjolen är ljuvlig, ljuvlig, ljuvlig! Liksom damen som har på sig den. Så klart!

  Kram
  Cathrin

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!