fredag 7 januari 2011

Låt granen vara kvar några månader till

Jag vet att många av er redan har tröttnat på julen och undrar varför jag nu visar vad vi hade i granen men jag hann helt enkelt inte med det då. Jag hade bilder förbereda men texten blev det inget med.

Nytt julgranspynt för förra året var små gula fåglar med fjäderstjärt,


polkagriskäppar finns alltid med,


de nya lökformade fattigmanskulorna,


de nya rosa äggen


ljushållare med julgransljus som naturligtvis inte tänds.


I år bestämde vi oss för att köpa en tjock gran så att den inte skulle börja barra efter några dagar. Den slukade vatten och har faktiskt hållit sig grön och fri från "barrfall" länge men i förrgår började den se lite ledsen ut och började dricka mindre och mindre. Jag plockade ner allt julpynt och bar ut den med endast ljusen kvar. Nu står den grön och grann igen och kommer att vara det tills det blir varmare ute (kylan gör att den slutar barra). Och på kvällarna lyser den upp fint i vintermörkret.

Jag vet inte om det är någon av er som sett eller läst sagan om granen skriven av HC Andersen. Själv såg jag den på Bolibompas "Sagoberättaren". För er som ännu inte läst den kan ni läsa lite kort om handlingen på Wikipedia, det är en fin men sorglig historia.

6 kommentarer:

 1. Vår åker ut till Knut!

  SvaraRadera
 2. Hej! Det låter som vår julgran! Den var stor, tjock och fin och drack massor av vatten. Så en dag bestämde den sig för att vägra dricka, och hängde som en ledsen hund med grenarna. Barrade gjorde den också. Då åkte den ut i en snödriva vid altanen och ser riktigt fin ut igen! Jag tror att den längtade ut....ett varmt vardagsrum är inget för en stackars gran som är van vid annat klimat!

  SvaraRadera
 3. Jag är så glad när vi har plockat ner gran och annat 'jul'. Lite av en Grinschen är jag hela december, haha! Men det var ju smart att sätta ut granen med belysning i trädgården, där får den gärna stå och lysa upp kommande gråa tid.

  SvaraRadera
 4. det är ju såååå fint med de där riktiga ljusen och ljushållarna. Vi har alltid haft de i granen oxå, fast bara tända under själva julklappsutdelningen. Nu när det är småbarn med i bilden så satte vi bara ett fåtal riktiga ljus i granen, i den övre delen.

  SvaraRadera
 5. Vilken vacker gran och pyntet i den. En kompis i min barndom hade levande ljus i granen och jag minns hur speciellt jag tyckte det var.

  SvaraRadera
 6. Visst är det så, alltid hittar man någon med ngt man jsut vill hitta. Ha en trevlig kväll.

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!