onsdag 5 januari 2011

Sypuffen äntligen färdigkläddTänkt att man skjuter upp saker så mycket när det egentligen går ganska fort. Tre sömmar sedan var det bara att trä på puffen, spika och sy fast lite dekoration i form av...


...lite tvinnat band som legat i sypyffen sedan bröllopet. Jag hade nämligen en annan klänning under festen då jag kände att brudklänningen inte var så bekväm ("vill man vara fin får man lida pin" gäller inte mig).
Lite gammal ärvd spets som fick skarvas då det endast fanns tre korta bitar av den. Insidan får ni se en annan dag, när jag hittat gångjärnet som håller ihop locket och puffen. Dessutom har jag inte bestämt mig för hur jag ska göra med insidan, måla vit eller låta vara träfärgad?

Var puffen ska få bo har jag inte bestämt mig för eftersom det känns lite synd att ställa in den i sovrummet när den blivit så fin. Samtidigt är den inte praktisk att ha i vardagsrummet med små barns kladdiga händer. Tills vidare står den i alla fall stå i sovrummet.
En före bild kan ni hitta här.

Då var det sjukstuga hemma hos oss nu. Två av barnen har feber, snuva och hosta och ligger på varsin sida av soffan sedan tre dagar. Jag trodde ett tag att jag också smittats men det var nog bara slöhet då jag hela dagen igår låg i soffan med sjuklingarna för att jag tyckte så synd om dem. Idag är jag uppe och fixar igen. Tur att K har halvdag, för att vara instängd i tre dagar med sjuka människor är inte roligt varken för mig eller en frisk sjuåring med spring i benen.

14 kommentarer:

 1. Den blev verkligen jättefin! Jo det finns verkligen alldeles för mycket som man skjuter upp utan anledning! =)

  Ha en bra dag

  Kram Dessie

  SvaraRadera
 2. Väldigt vacker sypuff (vilket härligt ord förresten!). Hoppas ni kryar på er fort!
  Kram ♥

  SvaraRadera
 3. Vad fin puffen blev. Duktiga du!
  Hoppas barnen kryar på sig! Här är vi isolerade pga kylan i stället, - 28 grader har termometern fastnat på idag :/
  Kram/Annie

  SvaraRadera
 4. Åh, så fin puffen blev. Du omvandlar allt till sköna ting med ditt magiska spö.

  Ha nu en skön och mysig trettonhelg!

  Kram Anna-Lena

  SvaraRadera
 5. Åh, så fin den blev! Det är så härligt att få färdigt sånna snabba projekt som man dragit sig för att göra.

  SvaraRadera
 6. Tack för besöket hos mig! :)

  Otroligt fina grejer du gör! Den här puffen var ju bara fantastiskt fin, jag älskar färgen! Jag kollade också in din webbshop jättefina grejer där också. Nu har jag inga barn men hade jag haft en dotter så hade den där röda kappan varit beställd redan :)

  Ha en fortsatt fin kväll!

  SvaraRadera
 7. Å så fin den blev!! Nu kanske jag får fart med min också, Kanske blir mer ordning och reda när allt blir vardag igen.

  Kram Cia

  SvaraRadera
 8. Vilken snygg puff! Du tar alltid så fina bilder på det du gör.

  SvaraRadera
 9. Superfin, och superDU, men krya på! Silken helvete när vår barn är sjuka!

  SvaraRadera
 10. Så vacker den blev! Både tyget och spetsen är så fina. Borde kanske ta tag i ett liknande projekt hemma... både tyg och puff finns...

  Kram, Outi

  SvaraRadera
 11. Jättejättefin puff! Den skulle passa perfekt till mitt kommande dressing-room så just give It to me, haha!! Kan nog vara fint med en träfärgad insida men den ser ju så lyxig ut i tyget så jag håller mer på att den blir vit!

  Kraaaaaaaaaaaaam aka

  SvaraRadera
 12. Vad fin den blev! Minst lika fint som madrasstyget (som jag också är väldigt svag för...). Kan också meddela att julklappsbyxorna blev en succé så stort tack för att du kunde fixa det så bra!!

  SvaraRadera
 13. Så vacker puffen blev! Hoppas den klarar sig ifrån kladdiga barnfingrar - vet hur det är :)

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!