måndag 21 februari 2011

En ullkappa för lagom kalla vintrar

Förra året hittade jag ett tjockt ulltyg och visste direkt att det skulle passa fint till en kappa.

Delarna har legat utklippta sedan i början på året men ett besök från min syster och inflammationen gjorde att den aldrig blev färdig. Men om vi skulle hinna använda den innan vinter är slut, var det bäst att göra färdigt den nu.

En stolpficka för att krångla till det lite. Fast egentligen är det inte så mycket krångligare än en vanlig utanpå-ficka när man väl lärt sig göra en. Dessutom är de väldigt roliga att sy.

Paspoalknapphålen är däremot en överkurs som jag ännu inte återhämtat mig från. Pilligt som tusan är det, men ack så fint! Eftersom jag inte hittade några knappar som passade klädde jag in några vanliga med samma tyg som paspoalerna och sedan sydde jag på dem genom knapphålen som ett kryss för att få det att sitta ordentligt.

Dags att gå in för det var kallt dagen vi fotade. Och nej jag har inte tvingat ut ett sjukt barn för att fotografera.... bilderna togs dagen innan hon blev sjuk.

Jag vill passa på att välkomna er tillbaka till hemsidan kinoko.se, efter en liten paus går det nu bra att beställa igen.

Önskar er alla en trevlig start på veckan.

19 kommentarer:

 1. I love it! Så himla fint! Å grymt snyggt med passpoalknapphålen och de klädda knapparna, väl värt pillet om jag får tycka till.. =o))
  Kul att få ett sånt fint tyg!

  SvaraRadera
 2. Wow, vilken fin kappa! Du gör så fina kläder!

  SvaraRadera
 3. Låter som en riktig åhhh-kör, är jag rädd. Men du gör ju så himla fina saker!!! Kappan är underbar. Detaljerna är så fina!
  Hoppas sjuklingarna bättrar sig snart, jag har en liten i soffan jag med. Och väntar på att få hem den andre, för det här verkar smittsamt...

  Kram
  Cathrin

  SvaraRadera
 4. Så fin, så söt! Snyggt med andra ord.

  SvaraRadera
 5. Superfin - Väcker alla "vill ha" begär till liv !!!!!

  SvaraRadera
 6. Kappan är HELT UNDERBAR! Du är fantastiskt duktig på att sy. Hoppas att det är bättre i sjukstugan!

  SvaraRadera
 7. jättefin. Jag har spanat i ett lite tunnare vavt tyg i ull som jag nog ska kopa och gora en vårkappa av till N. Det ar roligt att gora jackor faktiskt.

  SvaraRadera
 8. Åh så fin! Detaljerna vid knapparna var ju verkligen pricken över i!
  Jag önskar att Fröken Löken kunde ha sådana där kläder, men med en praktisk och vinterbejakande far har hon alltid... ja, Praktiska kläder. ;-)

  SvaraRadera
 9. Vacker! Och vilket jobb med knapparna, ser pilligt ut ;)

  SvaraRadera
 10. Riktigt snygg!!! Stolpficka är väl okej att göra men paspoalknapphål har jag inte ens testat, verkar mycket pillrigt :)
  Men det är det som gör slutresultatet magnefikt!

  SvaraRadera
 11. Så underbar ;) när jag skaffar barn ska jag beställa från dig :D

  SvaraRadera
 12. Såg din kommentar hos mig och JAAA, jättegärna! Jag skulle bli så glad för några japanska sidor! :-) Men då vill jag ju ge något tillbaka. Något speciellt du är ute efter som jag kan skicka som byte? Något nytt tyg i nån speciell färg kanske?
  Maila mig på petranuhma@gmail.com.

  Och du, du är sååå duktig på att sy! Kappan är ljuvlig. :-)

  SvaraRadera
 13. Tusen tack för den fina börsen!

  Vilken helt fantastisk kappa du sytt! Alltid lika trevligt att titta in här och beundra allt fint du syr.

  SvaraRadera
 14. Hej, jag använder detta receptet med eller utan botten:http://hemmakonditor.se/recept/visa-recept/cocos-lime-mousse-t-rta
  Lycka till, den är verkligen jättegod!
  Såg lite snabbt att barnen varit sjuka, hoppas de kryar på sig. Tänkte att jag lägger dig på min bloggroll, så jag kan se vad du syr för snyggt i framtiden...

  Kram Tina

  SvaraRadera
 15. Tack för din snälla kommentar i min utlottning! Kul att du gillar just den modellen bäst, vet inte om du är ensam kanske för än så länge har jag knappt några deltagare...kanske dyker de upp lite senare, jag hoppas på det.

  SvaraRadera
 16. Oj jisses så vacker! Och knapphålen är verkligen fantastiskt fina. Vackert, som sagt.

  SvaraRadera
 17. Vacker, vacker! Den skulle nog min 3-åring gilla! Hon ÄLSKAR rosa! Så snyggt tyg, fina tygklädda knappar och underbara knapphål! Detta var nog det finaste sydda jag sett hos dig på länge bland allt annat vackert du syr! :-) Hoppas barnen börjar bli friska nu! Till helgen skall jag till Stockholm och shoppa lite! På lördag blir det i Järfälla-trakten och på söndag i centrum! Hoppas kunna släpa hem något för en sytokig också! Ha det gott!

  SvaraRadera
 18. åh så fin och så vansinnigt fina detaljer med fickorna och de klädda knapparna

  SvaraRadera
 19. Vilken jättefin kappa! Jag fastnade framförallt för fickorna.

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!