onsdag 23 februari 2011

Pysselhörnan tar form


När jag bestämde mig för att göra en pysselhörna i vardagsrummet ville jag också ha en skomakarlampa över det runda träbordet. Efter besöket på Myrorna förra veckan kom jag inte bara hem med lampskärmen från tidigare inlägg som jag försöker klä om. Jag hittade även den här fina lampan.

En krok i taket och lampan är på plats. Nu behövs en förlängning så den går att koppla in och en stor rund glödlampa. Ska jag ha den svart och löst hängande i taket eller en vit i list så den blir lite osynlig?

Enda pysslet för dagen fick bli det gula pappret som fått pryda väggarna i det vita skåpet. Egentligen ville jag ha en fondvägg men presentpappret från Panduro var något billigare och räckte till skåpet och flera hundra paket. Dessutom kändes det lite onödigt med en dyr fondtapet när halva väggen täcks av ett vitt stort vitrinskåp.

Pappret hette Tokyo någonting och då passar ju våra små prydnadssaker från Japan in där perfekt mellan glasen. Några gamla bonsaikrukor, vaser, handgjorda träfigurer och den här söta tvättbjörnen är några av sakerna som bor där.

Ha det fint i det vita vinterlandet där snön aldrig slutar falla. Igår snöade det i två omgångar och jag fick även skotta bort snön från natten. Flingorna som föll var stora som enkronor så efter tio minuter ute ser man ut som jultomten.

10 kommentarer:

  1. Dom är klassiska och fina dom lamporna. Blir fint i både vitt o svart men kanske jag "röstar" svart här...beror ju lite på vad du har omkring. Superfint att klä skåpets insida!
    När sovrummet är klart här väntar att göra pysselrum(och sovplats) av gamla sovrummet, det är så stort det rummet. Längtar!
    Ha en fin dag!
    Kram Cilla

    SvaraRadera
  2. Funkar det att tapetsera med presentpapper? Har du använt tapetlim när du satte dit pappret i skåpet?
    Gillar verkligen dina virkade hattar till burkarna. Ursöta. Och knapphålen på ullkappan är det mest välsydda jag sett. Hur snyggt som helst!
    Här snöade det också igår och idag -15. Ska den här vintern aldrig ta slut? Skönt i alla fall att du mår bättre och kan sy och pyssla igen!
    Kram
    Ellinor

    SvaraRadera
  3. Supersöt pysselhörna, älskar virkade lock på flaskorna, vi får se när ´jag kan göra lite mer avancerat virkat, LOL

    SvaraRadera
  4. HÄrlig pysselhörna! Vilket fint gult presentpapper du hittat!

    Kram Linda

    SvaraRadera
  5. Fiffigt papper du satt upp, jag älskar pysselhörnor! Tänk, hos mig har det fortfarande inte kommit snö. Men det är ganska kallt...

    Ha en bra trots allt det vita, kram Tina

    SvaraRadera
  6. Ååå så fint det är, det gula psppret! Tror jag får ta en sväng inom närmaste Panduro snart!
    Och den där lampan...en sådan fast röd har jag ju någonstans på vinden. Kanske dags att plocka fram den igen om den går att hitta. Inte lätt med 160 kvadratmeter vind!!

    SvaraRadera
  7. Vad kul att du lämnade en kommentar hos mig så att jag hittade hit. Fint! och vilket smart tips med murgrönan. DET är precis sånt som jag aldrig hade kommit på. På riktigt.
    Kram Anna

    SvaraRadera
  8. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  9. Den där pysselhörnan får det ju att klia i fingrarna av pyssellust!

    SvaraRadera
  10. åh, det kommer att bli jättefint i din pysselhörna! Önskar jag bodde större så att jag kunde få plats med ett sådant vackert skåp! Och så snyggt det blev att klä insidan i paketpapper!

    SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!