torsdag 24 februari 2011

Ränder, volang och spets

Just nu fylls hemmet med färg och barnkläderna blir färglösa. I alla fall denna bruntonade randiga kjol. Spillådan med vita tygbitar börjar bli full. Alla klänningar från kinoko som är sydda i tunt bomullstyg är nämligen fodrade med en vit batist och vad ska man då göra med de smala remsorna som blir över?

Jag har funderat länge på det och kom på att jag kan använda det som volang på en vanlig snurrkjol, så att det ser ut som en underkjol. Nu känns den här kjolen väldigt sommrig och visst skulle det vara fint med ett linne i tunn bomullsbatist kantad med lite spets till.
Tyvärr är min lilla modell fortfarande sjuk så bilder med kjolen på får ni se en annan dag, kanske har jag hunnit sy ett linne då också.

Önskar er en härlig torsdag!

Jo förresten jag fick en fråga från Ellionor om hur jag satt fast pappret i skåpet. Jag har faktiskt inte limmat då jag var osäker på om det skulle bli bra. Pappret sitter med häftmassa på några ställen och går lätt att byta ut. På så sätt kan jag återanvända pappret till paket när det är dags att byta ut.

5 kommentarer:

 1. Men jösses vilken fin kjol! Så himla söt. Och pysselhörnan nedan är jag grymt avis på ;-)

  SvaraRadera
 2. Så fin! Som allt du skapar med dina händer!

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Hej!

  Åh din pysselhörna ser fin ut. Och kjolen likaså.

  Ha en go helg!

  SvaraRadera
 4. Så fin - snyggt med ränder och spets ihop!

  SvaraRadera
 5. Jättefin och jag gillar dina pärlburkar.

  /Mia :)

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!