torsdag 10 februari 2011

Färgglatt hemma kontor


Vår kontorshörna under trappan har varit väldigt rörig och jättetråkig. Efter att jag klätt och målat om lampan tidigare som blev så fräsch och fin kände jag för att ta tag i resten av röran där. Först ut var de tråkiga pärmarna i olika murriga färger som fick nytt papper på ryggarna.

Papper från Panduro och handskrivna lappar som talar om innehållet i pärmarna.

Helt lätt att klä dem var det inte. Pappret var 1 cm för kort för att täcka hela ryggen så det fick bli två delar. Jag använde en pärm som mall, skar ut alla delar och trodde att de andra hade samma mått men det visade sig vara fel. Plastfickorna var olika stora (några millimeter men tillräckligt för att det skulle bli glipor) och satt på olika höjd vilket gör att de ser lite slarvigt ut. Men att klippa nya delar kändes onödigt så de får se lite handgjorda ut. Plasten som jag täckte över med var inte heller den bästa men den enda jag hade hemma just nu. Den ville varken fästa på pärmen eller pappret ordentligt. Tips på självhäftande plast som verkligen sitter emottages gärna. Tills dess får den halvbra plasten sitta för att skydda pappret så jag slipper byta ut båda.

En annan som inte blev som jag tänkt är handtagen på smålådorna som jag sprejmålade med blå glitterfärg. Jag vet inte hur jag tänkte men de blev väldigt blå och passar inte alls. Det blir nog till och spackla och köpa knoppar istället eller kanske metall handtag. En liten plåtlåda för bra och ha saker för att bryta av det söta och mönstrade söker jag också. Det knasigaste är att jag tänkt måla spegeln i hallen med samma blå färg. Vad tycker ni? Lite väl blå eller hur?

Idag är det premiär för pannkakan och Elliots Justin Bieber( för er som inte vet vem han är hittar ni honom på Elliots blogg) uppträdande i klassens soare. Först en tur till Aquaria vattenmuseeum med Leonard.

Önskar er alla som tittar in en trevlig dag.

11 kommentarer:

 1. Jag tyckte den blå färgen var jättefin men allt beror ju på kombinationen med det som finns runtomkring. Men kanske har du rätt i att hallspegeln i samma blå kan bli lite väl blå. Det blir ju ännu blåare när det kommer upp på en stor yta. Men det ser ju du bäst, du har ju ett finfint öga för detaljer och färgkombinationer.

  Pärmarna är bar helt underbart fina förresten!

  SvaraRadera
 2. Ser jättefint ut! Det känns så mycket lättare att sätta sig och jobba när det är vackert runt omkring.

  SvaraRadera
 3. Wow vad snygga pärmarna blev. Jag började genast tänka på att klä om mina pärmar ... fast när jag läste vidare i ditt inlägg förstod jag att det inte var så enkelt. Men riktigt snyggt och fräscht ser det ut!

  Ha en fin dag!
  Kram Sofia

  SvaraRadera
 4. Härliga färger!
  Kändes som vår!
  Ska inte uttala mig om den blå färgen då jag inte är någon blå person och därför inte objektiv ;)

  Önskar dig en fin dag!
  Kramar Mimmi

  SvaraRadera
 5. Wow, vad snyggt det blev. Förstår att det inte var det enklaste. Men slutresultatet blev bra!

  SvaraRadera
 6. Vad fint du gjort! Mapparna ser så härligt våriga ut!
  Jag tycker den blå färgen är snygg, svårt att säga hur den ser ut på en spegel, man måste väl prova sig fram ;). Mina tankar går i alla fall genast till medelhavet när jag ser färgen och det är enbart positivt :).
  Kram/Annie
  Ps. Vilken fin pannkaka det blev av din son :)

  SvaraRadera
 7. Tycker pärmarna ser jättefina ut. Piggar minsann upp en så här i "vårlängtanstider". Skönt att du mår lite bättre nu.

  Kram
  Cathrin

  SvaraRadera
 8. Tyckte den blå färgen var jättehärlig, men det beror förstås på helheten om det passar in. Vad fina pärmarna blev!

  Kram Pernilla

  SvaraRadera
 9. Vad fint det blev med pärmarna där :) lite mer färg piffar alltid upp

  Kram Malin

  SvaraRadera
 10. Himla fint blev det i alla fall!

  Trevlig helg!
  Kram Cia

  SvaraRadera
 11. Sådär på lite håll ser det ju väldigt bra ut! Väldigt mycket roligare än fula pärmar.

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!