söndag 20 februari 2011

Tre små sjuklingar

Det händer sällan (har nog aldrig hänt), att alla tre har varit sjuka samtidigt men nu är de det.

Den skyldiga är Elliot som i tordags morgon vaknade med huvudvärk, feber och halsont.

Två dagar senare blev även Leonard blivit smittad

Och igår kväll var det dags för Juliette att bli sjuk.

Nu hoppas jag och Kenneth att vi inte blir smittade för det verkar vara något jobbigt med huvudvärk, feber, snor, hosta och yrsel. Dessutom verkar det vara väldigt smittsamt. Jag har inte tid att bli så sjuk nu.

Pysselhörnan ska bli färdig och tyget på lampan måste sys fast. Jag funderade några dagar och pendlade mellan vitt och turkost, låta den vara som den är eller klä i täckande vitt tyg. Men det blev till slut en slags organza i turkost. Jag vet fortfarande inte hur jag ska få fast tyget, sy eller limma? Det lutar nog mot att jag syr i klockdelarna och limmar nedkanten för att sedan virka en kant och limma fast. Om det är någon som har tips på hur jag ska få fast tyget är jag väldigt tacksam.

Det bästa när alla tre är sjuka samtidigt är att man får så mycket gjort och de springer inte runt tre virvelvindar och stökar till i huset. Nu är det mest jag som springer runt men mycket börjar bli färdigt. En kjol tänkte jag hinna sy idag, sedan en liten tur till syfestivalen på Stockholmsmässan (jag vill ju inte vara kvar i smittan hela dagen). Dessutom kommer jag nog inte komma ut på några dagar så jag får passa på när Kenneth är hemma.

Önskar er en solig härlig iskall dag (tänk att jag frivilligt vill gå ut i denna kyla). Imorgon får ni se Juliettes nya rosa ulljacka som äntligen blivit färdig.

4 kommentarer:

 1. Men visst är de extra söta på ett speciellt sätt när de är sjuka, de små liven. Man blir varm i hjärtat, men hoppas naturligtvis att de frisknar till snabbt :-) Jag har lotteri på min blogg nu om du vill vara med!

  SvaraRadera
 2. Usch vilken osis. Men jag tänker som du: så mycket man får gjort när dem är däckade allihopa samtidigt. Snart ska jag börjar jobba igen efter min mammaledighet och tyvärr så ser jag bara fram emot alla VAB-dagar så jag kan fortsätta sy :-). Men jag önskar bara mina älsklingar smärtfria och härliga sjukdomar så klart :-). Gärna sådana som kräver mycket sömn framför TVn *hihi*

  SvaraRadera
 3. Åh, så himla söta, krya på de tre änglarna. Här är det samma vännen, vattkoppor, gnälliga barn och trött mamma, kram!

  SvaraRadera
 4. Oj, de såg verkligen inte pigga ut... Lite praktiskt ändå kanske, att alla är sjuka på samma gång. Hoppas du slipper bli dålig.

  Ha en skön kväll!

  Kram Pernilla

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!