fredag 25 mars 2011

Gammalt porslin blir fat till krukväxter


Nu börjar det bli trångt i vardagsrummet och krukor och fat räcker inte till. Fatproblemet löste jag ganska fort med några udda tallrikar, te- och kaffefat.


När vi var i Japan för ett år sedan köpte jag med mig jordnötsfrön och barnen har fått döpa en varsin som de nu ska få följa.

Söt blomspruta till de växter som ännu inte kommit upp och de som är väldigt små. Denna är köpt på Panduro för 29 kr. Jag såg en precis likadan på Weibulls i stan och där kostade den ca 69 kr.

Den gula squashen har redan fått blommor, någon som vet hur jag ska göra? Ta bort eller låta vara kvar? Det känns som plantan är lite väl liten och klen för att orka ge näring till sig själv och sju blommor.


Problemet med platsbrist i vardagsrummet löste jag genom att ta in och tvätta planteringsbordet med två våningar. Det har fått en plats vid fönstret där det är svalast, dock ej när solen skiner. Men en bättre plats som är ljus och sval har vi tyvärr inte. Alla krukor förutom en grå plugglåda med nya fröer fick plats på bordet.


Önskar er alla som tittar in denna soliga dag en trevlig helg!

2 kommentarer:

  1. så härligt när det blir lite grönt av det man sår.
    vackra fat!
    kram

    SvaraRadera
  2. Den nedersta bilden var ju härlig med alla krukor i blandade storlekar och alla små gröna liv som samsas där! vårkänsla!

    SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!