tisdag 22 mars 2011

KonstTisdagstemat på Fabriken är idag konst, vad är konst för dig? Den här tavlan har vi i sovrummet och det enda jag vet om den är att jag tycker mycket om den.

Den gamla ramen som nästan håller på att falla sönder.... På sitter en gammal lapp med mått så en ny ram ska kunna beställas och den har suttit där så länge jag kan minnas. Och det är många år eftersom jag tagit över den från min mamma.

Vårt hem är fyllt av barnens konst. Som här, lite ståltråd och gips.


....eller varför inte ståltråd och tejp?

Ståltråd, stenar och tallkvistpärlor fastsatta med kludd.

En japansk bild som jag fått av morbror. Den väntar på en passande ram.


Ett av barnen har gjort det här självporträttet och jag tycker faktiskt lite synd om det barnet (inga namn), för det mer ser ut som ett monster. Vad har han för självbild?

Om det här är konst eller inte vet jag inte. Men det är i alla fall originella saker som gör mig glad och vem vet om något av barnen en dag blir en känd konstnär.

Fler bidrag hittar ni som vanligt hos fabriken.

4 kommentarer:

 1. Barnens konst är så uttrycksfull och fin, man blir alltid glad av att få ett litet personligt hantverk av ett barn :-).

  SvaraRadera
 2. Haha, det där självporträttet är ju fenomenalt! Sån kan jag känna mig ofta! Som ett monster med 4 sneda tänder...hihi. Tänk vad värdefullt det är att spara barnens konst. Min dotter gillar att rita lejon nu, då blir det en cirkel som avslutas med lite taggigt högst upp (manen antar jag) och sedan öga öga mun. Hon är jättenöjd med det!

  SvaraRadera
 3. Vem har väl sån fantasi som just barn!!! Tänk om vi vuxna hade kunnat släppa på alla våra begränsningar och se världen ur ett barns "superlogiska" perspektiv ibland:) Det blir så äkta!! Superfint:)

  SvaraRadera
 4. jättefin konst! den konst är äkta, som skapats av små barn! jag gillar också tavlan på första bilden! trevlig kväll!

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!