söndag 13 mars 2011

Söndagsbilden: JapanSöndagsbilden idag får bli på Fuji, vulkanen i Japan som också är landets högsta berg. Min morbror med fru har denna fina utsikten från sitt hus. Och även om de bor långt från det värst drabbade området gungade allt i två minuter, det kändes som att vara på en båt.


Min kusin skrev bara för någon vecka sedan att det snart var dags för körsbärsblomningen. I Japan är det en stor händelse på året och på nyheterna talar de om när blomningen sker i landet.

Man samlas under de blommande körsbärsträden och har med sig mat och dryck och umgås.
Detta är en bild från gågatan där mina kusiner bor i Tokyo. De svarade snabbt på Fb och sa att hela familjen är ok. Tänk vad bra det är med nätet när sådana här saker händer. Min mamma försökte nämligen ringa morbror i Shizouka och blev orolig när de inte svarade. Men det berodde på att elen inte funkade som den skulle.


Det är de här bilderna jag vill ha som minnen, inte ett land i kaos. Efter vår resa förra våren har jag haft en sådan längtan tillbaka och att titta igenom bilderna gör att jag trots allt det här hemska som händer så gärna vill tillbaka. Men först ska jag sortera bilderna från resan och göra ett album, en liten Japan-blogg kanske det också blir. En lite resedagbok att ha som minne i efterhand. Fler bilder från resan hittar ni här.


Efter regn kommer solsken och jag vet att det kommer att bli bra. Japaner är som myror i en myrstack, alla drar sitt strå till stacken.

Fler söndagsbilder hittar ni som vanligt på Fabriken.

9 kommentarer:

 1. Så härligt att dina familj har det bra! Jag förstår att det måste kännas svårt att vara så långt borta när något älskat blir drabbat.

  Ja, det blir bra igen... körsbärsblommorna blommar och visar att naturen är så mycket mer...

  Kram,
  A

  SvaraRadera
 2. Pjäsen är ju lite farsartad men väldigt, väldigt snygg! Det är inget snubbel och smälla i dörrar-humor direkt utan den håller en helt ok balans i humorn tycker jag. Lite tragikomisk så. Absolut sevärd!

  SvaraRadera
 3. Skönt att höra att dina släktingar mår bra, trots känningar av skalven!

  Undrebara bilder från et vårigt Japan!

  Kram Emma

  SvaraRadera
 4. Fantastiska bilder! Det är hemskt det som hänt och man kan bara vara tacksam att man bor i ett land där man inte behöver oroa sig för att nåt liknande ska hända. Vilken tur att dina släktingar är ok.

  Ha en fin söndageftermiddag och kväll!

  SvaraRadera
 5. Hej Mia!
  Vad skönt att höra att dina släktingar i Japan mår bra! Vi har följt nyhetsrapporteringen och sett de hemska bilderna och jag tänkte på dig och din familj. Dina söndagsbilder är jättevackra.

  Sköt om dig!

  Kraam Jenny

  SvaraRadera
 6. så skönt att höra att dina nära mår väl.
  fina bilder från er resa, så fina minnen att få plocka fram!
  svårt att tro att nyhetsrapporteringen är från samma land som de vackra bilderna.
  kram!
  ulrika

  SvaraRadera
 7. Härligt att se dina fina bilder från Japan och inte bara de hemska i nyhetsrapporteringen! Men jag vet, de är på riktigt och så hemska!

  SvaraRadera
 8. Jag blev så rört! LOVE JAPAN och känns skönt se dina bilder och de tre söta barn under paraply, hoppas allt blev bättre, att japaner är starka och fulla av energi vet vi! att naturen är ibland så himla hemskt orättvist är så sorgligt!

  SvaraRadera
 9. Ja, det fick jag och hon med familj mådde bra trots allt. Min fina vän K hälsar på sin mamma som bor mitt i Tokyo. Så rädd jag blev när jag läste vad du skrivit om skalvet. Tack för att du gjorde mig alert, jag visste inget vid tillfället.
  Jag har också besökt ditt fina hemland, tyckte så mycket om det. Stackars, stackars alla drabbade..
  Men är det något jag lärt mig av K, så är det att japaner besitter en stark vilja och mycket tålamod.

  Stor kram till dig, Tina

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!