tisdag 19 april 2011

Tisdagstema: tidstypiska detaljer


Lampskärmen som jag klätt om

Trekantiga vaser från en antik- och kuriosabutik i stan


Kenneths mormors gamla stolgamla ficklampor

ommålad gammal guldfärgad lampfot

ett gediget gammalt träskåp.Tidsdagstema på fabriken är i dag tidstypiska detaljer. Jag är själv dålig på att veta vad som är tidstypiskt men jag gillar gamla detaljer. Så idag visar jag några bilder på saker vi har hemma med detaljer som jag tycker om. Som ni ser så är det en blandning av möbler och prylar men jag tycker faktiskt att det mesta passar fint ihop.Idag blir det mer trädgårsarbete. Det känns som vi lämnade trädgården i panik i höstas. Massor av löv, krukor och godispapper ligger och väntar på att städas upp. Komposterna måste tömmas och i år tänkte jag även bygga odlingslådor och göra trädgårdslandet lite större. Gamla brädor ska få bli ett planteringsbord.Hoppas solen skiner på er också idag.

5 kommentarer:

 1. Det här med trädgården, stämmer så med mina känslor när jag började röja. Tänkte på att jag måste haft väldigt bråttom in i höstas..
  Jag kan knappt skilja på barock och rokoko apropå tidstypiskt. Men dina saker är så fina och nostalgiska, har en sån gammal ficklampa någonstans..

  Önskar dig en fin trädgårdsdag! Kramis

  SvaraRadera
 2. Lampan var ju bara för läcker...ljuvlig färg på den tunna skira skärmen!! Jag har oxå en såndär gammal ficklampa fast grön som har varit min farfars...de är fina:)

  SvaraRadera
 3. Tänkte, det är roligt med en frågelåda på bloggen. På www.valresultatet.se kan man göra en, använder själv den. Tycker den fungerar jättebra! Tänkte bara som värdefullt tips. Besök gärna min blogg också :)

  finns exempel på valresultatet.blogg.se
  kram

  SvaraRadera
 4. Fina bilder på härliga saker.

  Hoppas solen lyser idag, här är det mulet men passar bra då jag måste plugga och det är ju lättare om man inte längtar ut hela tiden.

  Ang köket så vet jag inte än,kollar man hemsidan står det bara att juryn arbetar, så jag håller tummarna än.

  Kram och Glad Påsk!
  Cia

  SvaraRadera
 5. Åh, vad flott det är med turkosa saker till vitt. Turkos och limegul är nog mina favoritfärger. Och rött. Jättefint.

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!