fredag 20 maj 2011

AmishLördagen den 30 april hyrde vi bil och åkte till Pennsylvania för att besöka en Amish-gård.
Vi tyckte att det kunde vara lite roligt att se något annat än höghus på vår resa, därför bar det av ut på landet.Vackert var det som ni ser, jag har aldrig sett så gröna och välskötta gräsmattor som i Pennsylvania.Vi passade även på att ta en "Buggy Ride" men jag tyckte lite synd om hästen för den verkade väldigt trött. Jag trodde att djuren skulle ha det bra på landet med Amishfolket. Vi är dock lite osäkra på om byn vi besökte var en traditionell Amishby, det finns säkert de som lever mer isolerade från omvärlden. Där kanske hästarna har det bättre, om de slipper dra runt på besökare hela dagarna.

Vi åkte inte häst och vagn i Central Park för min syster förbjöd oss. Hästarna där har det tydligen inte så bra och det har varit mycket skriverier om det.Kolla in tvättlinan högt över marken och med vev, en sådan skulle man ha. Flickan uppe till höger kom ut från sin tomt och sålde kakor när hästvagnen stannade, med några inövade säljande meningar. Lite konstigt att kombinera deras avskilda livsstil med besökande turister, men trevligt för oss att få lite insyn i deras isolerade värld.

Hoppas att ni alla får en skön helg!

4 kommentarer:

 1. säkert intressant, men det låter ju inte helt enligt deras traditionella livsstil att tjäna födan på turism precis. Detta är nog en modernare/anpassad variant av amishfolk. Trevlig helg på dig med!

  SvaraRadera
 2. Väldigt intressant, kul att sätta sig in i hur vissa kulturer lever. Inredningsmässigt har de ju också satt en pin på kartan..
  Min svägerska m familj besökte dem för ett par år sedan, bodde över och fick känna stämningen. Hon upplevde en del dubbla budskap i levernet men som sagt det finns nog mer trogna och andra mer turistiska anhängare..

  Ha det gott i helgen! /kram

  SvaraRadera
 3. Det låter som ni har haft en händelserik resa. Det var säkert intressant att besöka amishfolket, så långt från ens egen vardag.Men ifall de är helt tursistanpassade så förlorar det ju en del av charmen, men liksom alla andra vill väl de också tjäna en extra peng när det är möjligt!
  Kram/Annie

  SvaraRadera
 4. Vilken resa! Älskar dina kroniker, som Japans resan och nu New York, man känner nästan som att man är där, tack för det!

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!