tisdag 17 maj 2011

Tisdagstema: en kär prylDags för tisdagstema på Fabriken igen och den här gången ska vi skriva om en kär pryl. Jag blev väldigt glad när jag fick frågan om jag ville presentera tisdagstemat, samtidigt som jag blev lite nervös över temat "en kär pryl". Nu är det ju jag som ska skriva först utan att ha någon att hämta inspiration från när jag skriver. Jag har tänkt mycket på vad jag har för något som skulle kunna vara en kär pryl. Vad är en pryl?


Jag kom fram till att det kan vara så många olika saker och bestämde mig till slut för att välja en helt vanlig synål. Tänk att denna lilla gamla sak som i början var gjord av trä eller ben och som kan göra så mycket fint. Helt enkelt en pryl som man kan göra andra fina saker eller prylar med.

Som att sy fast tyget på lamskärmen i vardagsrummet...


...eller sy de dekorativa handsömmarna på kuddfodralet.


Sedan får vi inte glömma bort alla fina knappnålar som hjälper till att hålla ihop delarna som ska sys ihop med den vanliga nålen.

En mer användbar pryl till pyssel kan jag inte komma på. Om ni tycker att det är en pryl eller inte kan inte jag bestämma men det ska bli spännande att få se er tolkning av en kär pryl.

Fler kära prylar hittar ni som vanligt hos fabriken.


4 kommentarer:

 1. så sant så sant ! bra tankeställare :D

  Tävling hos mig om du är intresserad :)

  Kram Malin

  SvaraRadera
 2. Lite så var jag inne på eftersom symaskinen å givetvis nålen betyder massor för mig, men nu vet jag inte längre! Det är massor som betyder mycket för mig, hihi!

  Den där gungstolen hade en underbar färg! Skit snygg!!

  Ha det så gott!

  Kram Petra

  SvaraRadera
 3. Superfint inlägg hos fabriken! Nålen är verkligen ett oumbärligt verktyg och tänk allt du skapat med hjälp av den! Häftigt!

  Hmm, bloggmall...kan det vara Simple jag har? Skall kolla upp! Hur som helst så kan man välja storleken på bilden när man markerar den. Det är en funktion som bara dök upp helt plötsligt. Konstigt att bilderna inte hamnar bredvid varandra när du publicerar dem... Det finns en bra hjälpsida för bloggare, skall kolla upp vad den heter också. Inte till mycket hjälp just nu alltså:-/

  Återkommer;)

  Kram!

  SvaraRadera
 4. Jättefint inlägg och underbara färger. Härligt pryl-val.
  Kram Anna

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!