tisdag 10 maj 2011

Tisdagstema: favoritplats i hemmetEn egentillverkad bräda för spolar och bomullsband finns lättillgängligt framför symaskinen.


Olika pennor och andra långa saker förvaras i gamla konservburkar


Strykjärn är bra att ha när man syr och under strykbrädan som sitter fast på en köksskåpsstomme har jag satt en stång och där under hänger kjolar.

Alla mönster sitter fastklämda i byxgalgar


Udda knappar, dragkedjor och spetsar i en gammal reda hylla.


Tisdagstema i dag är "favoritplats i hemmet" och det var svårt att välja eftersom jag faktiskt gillar alla rum men på olika sätt. Men det får ändå bli syrummet. Här inne kan jag vara i flera timmar, men ibland känns det lite ensamt när jag går ut hit och resten av familjen är i huset (även om jag hör dem hela tiden). Då är det tur att jag har min Toto-skiva att sitta och sjunga till när jag syr. Det finns ingen skiva (än så länge) som jag syr så bra till och tro mig, Kenneth har provat och skickat med mig den ena skivan efter den andra. Han inte förstår hur jag kan sitta och lyssna på samma 80-talsskiva hela dagarna.

Fler favoritplatser i hemmet hittar ni som vanligt hos Fabriken.

12 kommentarer:

 1. åh vad fint och ordnat du har i syrummet. Många bra/praktiska detaljer. Det är sant att det finns vissa skivor som man inte tröttnar på, för att somna tex lyssnar jag ofta på Nick Drakes "Pink Moon", tycks aldrig tröttna på den, inte det minsta :-)

  SvaraRadera
 2. Vilken ordning och reda du har! Det ser jättepraktiskt ut med din förvaring, förstår att du trivs i ditt syrum!
  Kram/Annie :)

  SvaraRadera
 3. Vilket underbart och välplanerat rum!

  //Jeanette

  SvaraRadera
 4. Vad fint det se ut! Fin bräda för spolrullar m.m. Smart idé att förvara mönstren på byxgalgar. Bilderna från er resa ser härliga ut, hoppas ni hade en trevlig resa :-).

  SvaraRadera
 5. Förstår att du kan vara så kreativ i ett så välordnat rum! Fick en känsla av ett ljudmix-rum på sättet du förvara dina spolar!! Hihi

  SvaraRadera
 6. Jag skulle också vilja ha en sån Reda hylla.
  Du har gjort det väldigt praktiskt och fint i rummet. Jag går och funderar på om jag ska boka en resa till NY i höst, blev så sugen. Fina bilder du visade, en sån semester.

  Kvällskram!

  SvaraRadera
 7. Ojoj.. Nu blev jag sysugen! Har en "fuskhissgardin" att ta tag i, men inte allt material än. Fint och välordnat syrum du har :) //Petronella

  SvaraRadera
 8. Underbart syrum! Ordning och reda in i minsta detalj. I like! :-)

  SvaraRadera
 9. Åh, jag önskar att jag har mitt eget syrum snart också. Är på gång att göra om en klädkammare till syrum. I mitt huvud i alla fall!
  Ha en fin vecka!
  Kram
  Ellinor

  SvaraRadera
 10. Härligt syrum, ett sånt vill jag också ha! :-)

  Elina

  SvaraRadera
 11. Så välorganiserat, så vill jag oxå ha. Tack för inspirationen.

  SvaraRadera
 12. Hej! Vilket inspirerande syrum du har! Själv håller jag på att inreda mitt syrum för fullt, det är inte lätt att få ordning på alla saker!
  Ha en dag!
  Kram Helena

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!