tisdag 24 maj 2011

Tisdagstema- på verandan


Här sitter vi ute hela sommaren då vädret tillåter.


I helgen passade jag på att möblera om lite och bordet har fått flytta till en skuggigare plats så barnen och maten slipper få sol på sig. Det är tänkt att det höga bordet ska vara serverings- och avlastningsbord när man grillar. Där kommer även krokar att sättas upp så småningom där grillredskapen kan hängas.


På grillbordet står några för dagen nya kryddor som är goda att ha i maten. Bonsai-basilika, rosmarin och lagerblad.


Något som alla kommenterar är toalettrullshållaren på väggen. Jag kan hålla med om att det är konstigt men jag tyckte det var synd och slänga något som det inte var något fel på. Och alla ni som har små barn vet att det går åt en del papper.
Grillkol förvaras i en pedalhink från IKEA.


En gammal ärvd spegel hänger över soffan och på en liten vägg på andra sidan har jag satt upp en rostig hylla med möbler till småfolket. Blommor har ännu inte hunnit flytta i krukorna.


I blomlådorna under fönstret har vi jordgubbsplantor. Förra året fick jag nog av blommor som bara håller under sommaren så jag planterade ner jordgubbsplantor. De revar sig på hösten och det pillar jag ner i jorden, dessutom klarar de sig hela vintern i den lilla blomlådan. På våren städas lådan och kvar lämnar jag sex plantor, resten ger jag bort. Fina, lättskötta, billiga och goda.

Mer inspiration hittar ni som vanligt hos fabriken.

4 kommentarer:

 1. Absolut...jag håller med om toa paper....
  det är bra fiifigt och nödvändigt!
  Jag har toa rullar vid sängen ,när snorsäsongen börjar!

  SvaraRadera
 2. Helt rätt med toarullen, det är ju såna "udda" detaljer som gör ett hem personligt. Precis så som ditt hem verkar vara

  SvaraRadera
 3. Toarullen på väggen var väldigt fiffigt..
  Altanen verkar välplanerad och jättetrevlig!

  kram!

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!