onsdag 22 juni 2011

Grönt i lådorna

Barnen har lekt biltvätt och just nu står de på rad på trallen och väntar på att få torka. Att de har legat där på tork i nästan två veckor stör mig inte för det är sådana fina gamla bilar som är trevliga att titta på - dessutom passar de väldigt fint in mot grönsakslandet. Jag tycker det är lite mysigt och avkopplande att ligga och titta på dem. Precis som det är ligga och titta upp på den blå himlen och molnen som ändrar form.


Gul zuccini, fänkål, majs, rödlök och potatis är en del av det vi har i lådorna. Det sägs att potatisen är klar när de blommar. Jag har inte tittat men hoppas på att kunna äta egenodlad färskpotatis och dill till midsommar. Är det någon som vet om potatisen ska vara så hög? Våra är nästan en meter och tar upp väldigt mycket plats i lådorna. För att inte tala om hur de hänger över gångarna och som paraplyn över de andra växterna.

5 kommentarer:

 1. Å vad det ser härligt ut i dina odlingsbänkar!Ni kommer att få mycket fint att skörda!! Jo potatis kan bli så höga!!

  SvaraRadera
 2. Jag som har så totalt ogröna fingrar blir såå imponerad!
  Verkligen fantastiskt! Hoppas er egen potatis ligger på midsommartallriken!
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Å vilka härliga land!
  Ser ut som om ni kommer att kunna njuta riktigt mycket av allt ni odlar!
  Kram Mimmi

  SvaraRadera
 4. Så mycket gott! Här växer det inget sånt.

  Kram Cia

  SvaraRadera
 5. Mia, tusen tack för din snälla kommentar! Den betydde jättemycket. Jag ville så gärna göra just den klänningen, och förstod nog inte innan att det skulle bli svårt, det såg inte så svårt ut för mitt nybörjaröga. Sen såg jag att den modellen hade 2,5 prick av fem på svårighetesskalan och tänkte oups. Det är nog i alla fall säkrast att inte titta på insidan av klänningen ;-) Vilken söt biltvätt, måste visa min son den bilden imorgon. Han leker bilkö minst en gång varje dag här hemma. Trevlig midsommar, vi åker norrut för en veckas semester här, till regnet och kylan.

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!