torsdag 7 juli 2011

Blåbärskakor


För att få ihop tillräckligt med blåbär så att det räcker hela vintern gäller det att plocka 1-2 liter varje dag. För att barnen ska tycka det är roligt behövs en liten muta och det är vi något gott med de bär som de plockar. Första dagen blev det muffins, andra dagen blåbärspaj och i går blåbärskakor. Men jag tror nog att barnen ledsnat på att plocka nu så jag får hitta någon annan att plocka med. Det är lika bra för fika varje dag är inte det bästa även om det är gott.

Så här gjorde vi kakorna:

Mördeg med limeskal och limesaft rullas till bollar och läggs i små formar (dessa från Lagerhaus) Sedan gjorde vi ett litet hål och där vi la ner blåbär, några droppar limejuice och toppar med råsocker. Jag trodde att det skulle bli som sylt i ugnen men blåbären höll sig hela(till vänster före och till höger efter) och det gör att kakorna ser extra goda ut. Och de var väldigt goda om jag får berömma mig själv och fler kakor kommer det att bli.

Den jättesöta tesilen som ser ut som en jordgubbe kommer från Åhléns, det fanns även gula citronhalvor. De är de enda tesilarna som får plats i hålet på tekannan med kopp som barnen fick i midsommarpresent. Fler bilder på den hittar ni här.

Ha en bra dag,

Mia

3 kommentarer:

 1. Men vad gott och så mysigt att plocka blåbär tillsammans.
  Kram Agneta

  SvaraRadera
 2. Ser så delikata ut! Lite blåbär har jag plockat. Det blev genast smoothie av dem. Förstås blir det ett inlägg :-). Barnen vet precis vad det är frågan om då min kamera åker fram i alla tänkbara lägen ;-).

  SvaraRadera
 3. Söta! Och underbar klänning i föregående inlägg!

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!