tisdag 26 juli 2011

En blå gammal bricka och en karda...


...var de sakerna som fick följa med hem från bakluckeloppisen i söndags. Brickan är väldigt gammal och kanske inte i bästa skick men jag gillar den och har länge önskat mig en sådan. Undersidan är inte målad och på översidan kan man se den gula och gröna färgen under det blå. Vad tror ni om köksstolar i den blåa färgen?

Kardan fick även den följa med och nu ska jag försöka göra len ull av fårskinnsklippet som ligger i påsar hemma. Med något att spinna tråden av kanske man kan prova på att göra eget garn. Vi var på Torekällberget i Södertälje förra helgen och då satt en tjej och kardade ull, som hon sedan spann tråd av på en liten spinnsak (vet inte vad det heter) och det såg inte så svårt ut. Var hittar jag en sådan? Någon som har en till salu kanske?

Idag far vi hem efter några dagars husvaktande. Sista dagarna har varit lite sisådär med regn och vindar men förra veckan var solig och varm och barnen har badat hela dagarna. Ingen av oss längtar egentligen hem. Nu längtar vi efter ett hus på landet med växthus, egen strand (en liten på sisådär fem meter), höns, kanske några får, kaniner, en stor trädgård med massor av blommor, bärbuskar och plats för odlingslådor så att frysen kan fyllas med egenodlade frukt och grönsaker och skafferiet med hemma gjord saft och sylt. Någon som verkar ha det lite så är Anna, det är bara fåren och stranden som saknas.

Ha en bra dag
Mia

5 kommentarer:

 1. Kardorna ser jättefina ut. Det är enkelt att tillverka en slända själv, antingen tar man toppen på julgranen eller så tar man en dosfräs och borrar/sågar ut ur en skiva i med en pinne och en krok i ändan på pinnen. Det finns jättemånga bra filmer på Youtube här hittar du några http://carolinas-blogg.blogspot.com/search/label/Slända. Lycka till!

  SvaraRadera
 2. Det är en fin blå färg som säkert kan göra sig på köksstolar!
  Som nämnt ovan heter det slända, det man spinner på. Har endast provat att spinna på slända en gång, ganska kul men svårt, tyckte jag. Jag har f ö förstått att det är en konst att tillverka en väl fungerande och balanserad slända, så det kanske kan vara idé att köpa en ifall du vill testa. Det borde inte vara omöjligt att hitta begagnad.

  SvaraRadera
 3. Hej. Fina loppisfynd...en slända kan du köpa här:
  http://www.nystverket.se/Nystverket/Valkommen.html

  SvaraRadera
 4. Färgen kommer att bli super på köksstolar, verkar vara "din" färg.

  SvaraRadera
 5. Oh, jag hade nog kastat mig över den där brickan om jag varit där! Mina föräldrar har en sådan (grön) och den är så bra att ha när man ska bära ut en massa glas, koppar, bullfat till trädgården (nu har jag ju förstås ingen trädgård men en dag så...)

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!