torsdag 21 juli 2011

Gravidfin på bröllop


Jag tror aldrig att jag har bloggat om något som jag sytt innan jag började blogga. Men nu tog jag ändå fram och fotade den här klänningen som jag sydde till mig själv för fem år sedan till ett bröllop. Då kunde jag lika gärna skriva om den. Min syster är nämligen gravid med första barnet och behövde en fin klänning att ha till ett bröllop nu i sommar. Jag själv gillar klänningen jättemycket och tycker att det känns tråkigt att den bara hängt i garderoben i fem år.

Klänningen är en enkel grundklänning med motveck fram för att få extra utrymme åt en växande mage. Om jag skulle göra en ny klänning i dag skulle jag göra motvecket större så att det inte öppnar sig helt. Tyget är en stuvbit av ull och jag minns inte vad det var för blandning, men det är ett tyg man brukar sy dräkter av. Fodret är vanligt acetatfoder och fastsytt för hand.

Ett gulskärp med strass under bysten för att markera magen. Den gamla pälskragen är endast där för att dölja gravidmagen i gips under, som skulle ha stuckit upp som ett vitt klumpigt linne i halslinningen. Men lite fint skulle det vara med pälskrage till, men kanske till ett vinterbröllop.

5 kommentarer:

 1. Åh, så fin!! Måste varit bra att kunna sy sina egna kläder när man är gravid, inte helt lätt att hitta snygga kläder då...

  Hoppas allt är bra med dig och att du har en skön sommar!

  Kram Pernilla

  SvaraRadera
 2. Du ár sà fin alid, men detta skulle jag kunna tánka mig du var stràlande i, inga livebild?

  SvaraRadera
 3. Så fin!!!! Så enkeloch så snygg!!!! ofta är det ju det enkla som blir snyggast och det är oftast det som är svårast att få snyggt...men du har verkligen lyckats. Att den är fodrad gör ju inte saken sämre. Du är såå Duktig!!
  Läckert tyg! och det är ju jättesnyggt med pälskragen...men som du skrev, kanske inte på ett sommarbröllop.

  Ha det gott!
  kram lisamaja

  SvaraRadera
 4. Det var nog den vackraste gravidklänningen jag sett! Materialet ser härligt ut. Mycket festlig.

  SvaraRadera
 5. Åh vilken festlig klänning :) Jättefin. Vad duktig du är. Trevlig helg :) Johanna

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!