torsdag 28 juli 2011

Inga vanliga ägg


Jag hittade de här söta små äggen i en leksaksbutik i Waxholm. Hyllorna med lekmaten ropar alltid på mig..... En liten äggkartong innehåller sex ägg, tre vita och tre bruna. Två hela, två man kan dela och "äta" med sked och två där gulan är lös.

Det känns som det läggs liite för mycket tid och pengar på att fixa i barnens lekstuga och lekkök men så länge alla mina barn (mellan 4-8 år) tycker om att leka där kommer jag nog att fortsätta köpa och fixa nya saker dit, för de är ju så kul. Att titta på dem när de leker och hur olika de använder leksakerna. Storebror tar alltid med sig mat när ha leker spion eller är i rymskeppet, lillebror lagar mat och syster yster lagar mat till dockan.

Hur ska det gå när barnen inte tycker att det är roligt lägre. Vilken hylla i leksaksaffären ska jag då fördriva tiden vid. Jag kommer att ha jättesvårt för att plocka ner sakerna i lådor när de tröttnat. Men man får väl hoppas att man en dag blir mormor/farmor och då ta fram det igen. Sen får man hoppas att barnen även då gillar att leka affär och hushåll. För det är inte bara roligt utan lärorikt då man kan handla av varandra och öva på plus och minus.

Tack för tipsen på hur man kan göra en egen slända och var man kan köpa en. Om det är någon mer som undrar över det kan ni läsa kommentarerna från tisdagens inlägg.

Ha en bra dag!
Mia

2 kommentarer:

  1. Jag förstår dig precis... just spisen och leksaksmaten är en sån som jag skulle kunna fixa med och fylla på hur mycket som helst också.

    Och låt oss inte bekymra oss för dagen då kidsen inte vill leka där längre... vi låtsas om som om den dagen aldrig kommer och fortsätt shoppa trämat, tycker jag! ;-)

    SvaraRadera
  2. Det är bra och kreativt med matleksaker tycker jag, och dessutom verkar de komma till användning på ett helt annat sätt en s.k. kommersiella leksaker (hos oss iaf). Hos oss är det också populärt med att leka med lekglass, laga mat i grytor med skum i badkaret och baka kringlor med trolldeg. Men har inte kommit mej för att fixa så mycket sånt, förutom några virkade bakverk. Kanske också för att lekstugan som är hos mormor och morfar ännu är i det skedet att det behöver nytt tak och målas om.

    SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!