fredag 15 juli 2011

I köksfönstretJag vet inte om det var den bästa gardinlösningen men det passar bättre i köket än de vita fransgardinerna vi hade innan.

Kanske att de blev lite för lantligt med köksrutor och hur det kommer att se ut med färgade kökstolar vet jag inte. Jag vet inte ens vilken färg det blir på de färgade stolarna ännu. Kanske olika grälla färger, eller 50-tals blå som hissgardinen och stolarna hos Pettson och Findus. Men just nu är de i "skrap-stadiet" och det känns som det kommer att ta ett tag att skrapa av den vita färgen.


Men jag vet att jag gillar gamla kökshandukar med handbroderade monogram. Och jag vet att jag har en hel papperskasse med röda, blåa och vita handukar som jag ärvt efter farmor. Och jag vet att min syster har ärvt lika mycket och mamma har också jättemånga.

Varför är de alltid i samma färger? Varför hade man så många? Var det så att man förr hade röda runt jul och blåa på sommaren och vita resten av året? För det är så jag gör, även om de röda brukar få sitta kvar lite för länge då jag tycker de är så fina. Men sedan räcker det med att jag tvättar dynorna på stolarna och de blå innerkuddarna kommer fram, så vill jag genast att allt ska bli blått för det känns så mycket somrigare, ljusare och fräschare.

Så här ser det i alla fall ut i vårt köksfönster nu men jag skulle vilja ha det lite mer modernt - så där lagom modernt så det fortfarande ser hemtrevligt och personligt ut med både nya och gamla saker. Lite mer färg på möbler eller kanske en mönstrad tapet. Så att det helt enkelt passar ihop mer med vardagsrummet.

Det blev en lång utläggning, jag som bara skulle göra ett kort inlägg. Önskar er alla en trevlig helg!

Mia

6 kommentarer:

 1. Jag tycker det ser jättefint ut! Kul idé med en kökshandduk som köksgardin. :-)

  SvaraRadera
 2. ..eine super Idee,
  ein Küchenhandtuch als Vorhang.
  Schönes Wochenende
  Christiane

  SvaraRadera
 3. Det var ju jättefint ju! Till julen sydde jag gardiner till köket av ett tyg som såg ut som vit-röda kökshanddukar.. Men som du säger, till sommaren känns blå-vitt frächare!

  Hoppas du har en skön sommar! Jag kikar in här nu som då, men e lite slö att skriva kommentarer!

  Kram Linda

  SvaraRadera
 4. Jättefint i fönstret med finaste gardinen - gillar också gamla kökshanddukar och att de kan få andra användningsområden!

  SvaraRadera
 5. Hej Mia!
  Hoppas allt är bra med dig!

  Tycker oxå det blev jättefint, vilken bra idé att göra en gardin av en kökshandduk!! :)

  Ha det gott,

  Kraam Jenny

  SvaraRadera
 6. Vad bra det blev och fint med fotona. Kul att kika in :)

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!