tisdag 19 juli 2011

LavendelkorgLavendel är en en av växterna på min Topp 10-lista av favoritblommor i trädgården. Lila är annars inte en av mina favoritfärger men den ljuva doften från lavendeln gör att jag inte tänker på att de är just lila. Att känna doften när man går förbi och se fjärilar och humlor surra runt omkring blommorna eller barnen som går omkring med en liten kvist under näsan och nästan andas in de små lavendelblommorna - det är sommar.Jag hittade en beskrivning i Drömhem & Trädgård på hur man kunde göra en lavendelkorg och var naturligtvis tvungen att prova.

Pilligt var det men de är fina färdiga. Antalet måste vara udda då man skall trä satinbandet i varannan stjälk, som när man väver. Några fel blev det men eftersom stjälkarna är väldigt sköra ville jag inte göra om allt med risk för att de skulle gå av. Nu väntar jag på att den vita lavendeln ska blomma så jag kan knippsa av några stjälkar och göra en öppen korg.

4 kommentarer:

 1. En helt genial grej! Jag såg precis samma sak på en annan blogg och det är ju bara en så bra grej. Måste testa själv!

  SvaraRadera
 2. Spännande! Kanske kan man få se resultatet här sedan. Har inte testat att torka smultron. Har du det och blev de bra?

  SvaraRadera
 3. Vad fint det blev! Önskar jag hade en massa blommande lavendel... De trivdes tyvärr inte på min balkongen =( Antagligen för varmt. Men den dag jag flyttar till hus ska jag ha en massa lavendel i rabatten!

  SvaraRadera
 4. Hej Mia!
  Så himla fint!

  Förlåt, förlåt att jag inte svarat på pysselrobotfrågan... Har varit väldigt bortkopplad från bloggen under en tid. Men robotarna brukar jag ha på Mokkasin (affären), de är slut just nu men kommer att finnas i sortimentet när nätbutiken öppnar. Det är ett helskönt pyssel för lite pengar, perfekt med andra ord! Håll koll på bloggen så ser du när det är dags för öppning, det är inte jättelångt kvar fast lite meck är det allt kvar.

  Ha en fortsatt fin sommar!
  Sofia

  SvaraRadera

Tack för att du skriver något det gör mig glad!!!